Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Standardele europene de îngrijire a sănătății nou-născutului – Broșură informativă

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 5 iulie 2021, ora 14:27

EFCNI a elaborat o serie de standarde, organizate pe topicuri, care cuprind toate aspectele îngrijirii nou-născutului, a anunțat Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov.

brosura

„Am primit de la Asociația UNU și UNU următoarea informare, cu siguranță unii dintre cei care urmăresc pagina noastră sunt interesați: Standardele Europene de îngrijire a sănătății nou-născutului – Broșură informativă dezvoltată de EFCNI. Îngrijirea prematurilor diferă de la o țară europeană la alta. Din acest motiv, EFCNI a elaborat o serie de standarde, organizate pe topicuri, care cuprind toate aspectele îngrijirii acestei categorii de pacienți, cu scopul de a uniformiza modul de îngrijire la nivel european și de a crește calitatea îngrijirilor acordate nou-născuților înainte de termen, sau bolnavi și îndelung spitalizați la naștere”, se arată într-o postare pe Facebook.

Broșura poate fi descărcată în limba română, fiind tradusă prin implicarea dr. Maria Livia Ognean, membru al Asociației Române de Neonatologie, dr. Andreea Avasiloaiei, secretar al Asociației Române de Neonatologie și Corina Croitoru, președintele Asociației Unu și Unu.

„Traducerea acestei broșuri informative este un primul pas în acest demers, deoarece ne dorim alinierea standardelor de îngrijire a nou-născuților în România cu cele elaborate de EFCNI”, transmite Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov.

Broșura poate fi descărcată AICI. Standardele despre care se discută sunt deocamdată în limba enleză și pot fi vizualizate aici: http://newborn-health-standards.org/.

Etichete: ingrijirea nou-nascutului brosura informativa EFCNI

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.