Newsflash
Știri

Start-up românesc, premiat într-o competiție globală

de L. Budin - oct. 5 2021
Start-up românesc, premiat într-o competiție globală

Startup-ul românesc .lumen, care produce ochelari pentru nevăzători, a fost premiat într-o competiție globală pentru soluții care susțin îmbătrânirea sănătoasă.

EIT Health, unul dintre cele mai mari parteneriate public-privat europene în domeniul inovației în sănătate, anunță că startup-ul românesc .lumen (Dotlumen S.R.L.) care produce ochelari pentru nevăzători, este unul dintre cei 21 de câștigători ai rudei inaugurale a premiilor Healthy Longevity Catalyst Awards. Premiile fac parte din Healthy Longevity Global Competition, o competiție globală, multianuală, care premiază soluțiile novatoare dezvoltate pentru susținerea îmbătrânirii sănătoase, se arată într-un comunicat. 

Lumen

În urma rundei, fiecare dintre cele 21 de startup-uri câștigătoare a primit un Premiu Catalyst și o finanțare în valoare de până la 50.000 de euro, pentru dezvoltarea produsului sau a serviciilor oferite.

Startup-ul românesc produce ochelari cu tehnologie AI (inteligență artificială), pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze.

Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de câinii-ghid.

Fondată de Academia Națională de Medicină din Statele Unite ale Americii, competiția Healthy Longevity Global Competition se desfășoară de doi ani și face încurajează echipe și profesioniști din diverse domenii precum știință, medicină, tehnologie, finanțe sau științe sociale, ca să-și înscrie ideile inovatoare.

Competiția este structurată pe trei niveluri de premiere: prima etapă - Catalyst Awards, a doua etapă - Accelerator Award și a treia etapă, Grand Prize.

EIT Health administrează și finanțează Catalyst Awards, participând la prima etapă a competiției globale ce vizează găsirea de soluții imediate pentru combaterea efectelor îmbătrânirii în întrega lume.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe