Newsflash
Știri

ȘTIRI PE SCURT

de Dr. Alina SIMACHE - nov. 23 2018
ȘTIRI PE SCURT
Hrană, haine și medicamente
Potrivit The Guardian, în Yemen, din 28 de milioane de oameni, doar 18 milioane au acces la ajutoarele umanitare, într-o ţară devastată de foamete și război. Medicii care asigură asistenţa de bază nu au mai fost plătiţi de doi ani, însă continuă să răspundă fiecărei solicitări în regim de voluntariat, reprezentând un adevărat exemplu de empatie și dedicare. 
 
Noi investiţii în sistemul francez de sănătate
Președintele Franţei, Emmanuel Macron, promite îmbunătăţirea sistemului de sănătate prin investiţii financiare considerabile și angajarea mai multor medici, în special în mediul rural. Fondurile pentru îngrijiri medicale ar trebui să înregistreze o creștere de 2,5%, respectiv 400 de milioane de euro, la un buget total de 200 de miliarde de euro. 
 
Variaţiile consumului de antibiotice
 Antibioticele sunt utilizate mai mult în anumite ţări comparativ cu altele, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Olanda utilizează 9,78 DDD (defined daily doses) la 1.000 de persoane, în timp ce Marea Britanie folosește de două ori mai multe antibiotice, iar Turcia chiar de patru ori mai multe.
 
Pericolul pesticidelor cu metam de sodiu
 Numeroși fermieri din Franţa au prezentat semne de afectare respiratorie cauzată de utilizarea pesticidelor ce conţin metam de sodiu. De aceea, ele au fost interzise la nivel naţional. În 2004, Agenţia de protecţie a mediului din SUA a inclus metamul de sodiu pe lista potenţialilor carcinogeni umani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe