Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ştiri pe scurt

Consiliere online pentru HIV/SIDA

   Institutul „Prof. dr. Matei Balş“ a susţinut, în perioada 18 iunie – 2 iulie a.c., două zile pe săptămână, o serie de conferinţe online în care specialiştii au răspuns întrebărilor pacienţilor infectaţi cu HIV, dar şi celor care sunt interesaţi de acest subiect sau sunt apropiaţi de o persoană diagnosticată cu HIV/SIDA. Datorită suportului tehnologic folosit – portalul www.edumedical.ro – pacienţii au beneficiat de anonimat în cadrul discuţiilor, fapt ce a creat posibilitatea abordării unor teme complexe. Aceeaşi platformă medicală a făcut posibil ca, anul trecut, peste 800 de pacienţi cu HIV/SIDA să primească suport şi răspunsuri la toate întrebările adresate medicilor specialişti, în cadrul unei campanii pe acelaşi subiect. În România, sunt diagnosticate peste 11.500 de persoane infectate cu HIV/SIDA în viaţă (conform www.cnlas.ro, la 31 decembrie 2012). (Dr. A. T.)

Site dedicat femeilor din domeniul sanitar

   S-a lansat, oficial, platforma online – www.promovareata.ro – dedicată promovării femeilor şi dezvoltării lor profesionale, prin încurajarea schimburilor de experienţă între membrii comunităţii medicale, pentru a accede în poziţii de manager. Lansarea a avut loc miercuri, 3 iulie a.c., la Bucureşti în cadrul unei conferinţe de presă. Platforma este construită şi dezvoltată prin proiectul „O şansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar“, cofinanţat din fonduri europene, implementat de Asociaţia „Centrul Român de Iniţiative“, în parteneriat cu Federaţia SANITAS din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Societatea de Analize Feministe AnA. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.