Newsflash
Știri

Ştiri pe scurt

de - iun. 26 2014
Ştiri pe scurt

Indicaţie suplimentară pentru dabigatran

 

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat folosirea dabigatran etexilat pentru tratamentul şi reducerea riscului de recurenţă a trombozei venoase profunde (TVP) şi a emboliei pulmonare (EP). Aprobarea europeană vine la scurt timp după cea americană (Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA – FDA) şi are la bază rezultatele a trei studii clinice de fază III care au demonstrat eficacitatea prin comparaţie cu warfarina. În cadrul unui al patrulea studiu, rezultatele au arătat o reducere de 92% a riscului de recurenţă a trombozei la pacienţii trataţi cu dabigatran, comparativ cu placebo. De asemenea, pacienţii cu TVP sau EP cărora le-a fost administrat dabigatran etexilat au înregistrat rate considerabil mai scăzute de hemoragii decât cei cărora le-a fost administrată warfarina. Dabigatran etexilat este disponibil de peste şase ani şi este aprobat în peste o sută de ţări pentru reducerea riscului de accident vascular cerebral şi de embolie sistemică la pacienţii cu fibrilaţie atrială non-valvulară. (M. G. M.)

 

Consultaţii pe net

 

Mai mulţi medici români, sprijiniţi de spe­cia­lişti din Marea Britanie, au lansat o platformă online – o unitate sanitară virtuală – ca alterna­tivă la consultaţiile medicale clasice, cu program non-stop. Dr. Mihai Râşcu, fondatorul proiectului, spune că investiţia iniţială a fost de 30.000 de euro, iar la momentul lansării – marţi, 17 iunie a.c. – se pot oferi consultaţii live chat (text, audio sau video) medic–pacient în cadrul a 30 de specialităţi, 150 de medici fiind implicaţi în această activitate. Medicii vor oferi, contra cost, sprijin instant şi consiliere permanentă pentru urgenţe minore, interpretări de analize, diagnostice prezumtive şi o a doua opinie de specialitate. De asemenea, ei pot elibera reţete în regim necompensat, trimiteri şi scutiri medicale pentru elevi. Platforma se adresează, potrivit fondatorului acesteia, în special oamenilor educaţi, din oraşele mari, cu venituri peste medie, angajaţi în sistemul privat, cu meserii clasice sau liberale. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe