Newsflash
Știri

Ştiri pe scurt

de - ian. 30 2015
Ştiri pe scurt

Plan european pentru 2015

 

Comisia Europeană a lansat, la 9 ianuarie, Anul european pentru dezvoltare 2015 (EYD2015), o iniţiativă dedicată creşterii gradului de conştientizare şi de angajare a europenilor în demersurile UE privind cooperarea în dezvoltare. Anul 2015 este termenul limită pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului, anul în care un nou acord internaţional privind clima se va decide la Paris şi în care, în luna septembrie, adunarea generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite va dezbate crearea unui cadru unic pentru combaterea sărăciei. Fiecare lună din an este dedicată unei teme majore de discuţii. Aprilie va fi luna sănătăţii, cu un accent pe ruperea cercului vicios în care sărăcia afectează starea de sănătate, iar sănătatea precară duce la sărăcie. Ceremonia de lansare care a avut loc la Riga, la 9 ianuarie, va fi urmată de un eveniment internaţional pe problemele de gen în 2 martie, de un semimaraton de 20 km în luna mai la Bruxelles, de 28 de prelegeri Kapuscinski, câte una pentru fiecare stat membru, şi de la diverse proiecte de artă şi dezvoltare. Obiectivele mileniului au fost setate în anul 2000 şi vizează opt direcţii importante, printre care: eradicarea sărăciei extreme şi a foametei, reducerea mortalităţii infantile şi în rândul copiilor cu vârste sub 5 ani, îmbunătăţirea sănătăţii materne, combaterea HIV/SIDA, malariei şi altor boli şi asigurarea sustenabilităţii privind calitatea mediului. (M. G. M.)


Spectacol cu şi pentru medici

 

Un nou eveniment internaţional dedicat medicilor muzicieni va avea loc la 11 aprilie, în Ungaria, la Szentendre. Doritorii pot participa sub diferite forme interpretative – solo sau în formaţie, instrumental ori vocal – şi cu variate tipuri de muzică – clasică ori modernă. Organizator este Asklepios-Med, clinică privată şi centru de cercetare din Ungaria, care susţine din anul 2006 organizarea de evenimente artistice internaţionale dedicate medicilor. Anul trecut, au fost prezenţi la Bucureşti, la Institutul maghiar Balassi, cu o expoziţie de arte plastice. Participarea este gratuită, iar organizatorul nu asigură transportul ori cazarea. Data limită pentru înscriere este 31 ianuarie. Persoanele care doresc să participe sunt rugate să trimită un email doctorului Palotás András, directorul Asklepios-Med, la adresa de email palotas@asklepios-med.eu, în care să-şi menţioneze numele complet, specialitatea medicală, afilierea la o clinică, un spital sau o universitate şi oraşul, ţara şi domeniul interpretativ. Evenimentul va avea loc în sala de ceremonii a primăriei din Szentendre. (M. G. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe