Newsflash
Știri

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România va fi făcută publică săptămâna viitoare

de Florentina Ionescu - nov. 18 2020
Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România va fi făcută publică săptămâna viitoare

Președintele României s-a întâlnit ieri, în cadrul unei ședințe, cu autoritățile și experții în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

El a precizat că, la european, statele au motive de optimism și se fac progrese evidente privind apariția noilor vaccinuri împotriva COVID-19. România este parte a acordurilor europene, așa că trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie, a subliniat președintele țării.

iohannis conferinta_de_presa_03_nov_2020

„După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În ședința de astăzi (n.red. – ieri), a fost numit și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central”, a declarat Klaus Iohannis ieri, la Palatul Cotroceni, într-o conferință de presă.

Șeful statului a mai explicat că vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Într-o primă fază, cei care vor fi vaccinați sunt cei din personalul medical, cei aflați în grupele de risc și lucrătorii din sectoare esențiale (educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente).

V-ar putea interesa și: Cine este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID

„Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, măsuri care țin cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare produs în parte, dar și de aspecte speciale, precum echipele de vaccinare, locațiile unde se va desfășura procesul, precum și programarea populației”, a adăugat Klaus Iohannis.

Totodată, președintele a solicitat încă o dată experților și autorităților să comunice clar și transparent aceste măsuri legate de stocarea și transportul vaccinului împotriva COVID-19, atât personalului medical, cât și populației.

Unirea eforturilor pentru o campanie de vaccinare eficientă

Totodată, președintele României a amintit că este deosebit de important ca țara noastră să combată dezinformarea și fenomenul fake news. Puncte esențiale ale discursului președintelui au vizat dovezile științifice care susțin siguranța și eficacitatea vaccinurilor și care le indică drept „principalul factor care poate pune capăt pandemiei”.

„Trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă, care să ne permită reîntoarcerea cât mai rapidă la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. România va depăși această criză sanitară și sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate”, a mai spus președintele României în conferința de presă de ieri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe