Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Studentă la medicină cu o tumoră extrem de rară, operată pe creier la Iaşi

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 27 aprilie 2021, ora 09:52

O studentă la medicină a fost operată pe creier de o tumoră extrem de rară. Aceasta a fost internată în stare stabilă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva, a precizat că tânăra, în vârstă de 19 ani, a fost transferată cu elicopterul de la Suceava.

studenta operata
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași // Facebook

„Tânăra de 19 ani, studentă la Facultatea de Medicină Dentară, a ajuns de urgență în spitalul nostru după ce a fost transferată de la Suceava la Iași cu un elicopter SMURD. Pacienta se afla în comă profundă, starea sa de săntatea fiind una foarte gravă. După investigațiile făcute în Spitalul de Neurochirurgie am descoperit că tânăra aflată în comă de gradul III avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă. În termeni medicali este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de 4 cm, o tumoră extrem de rară”, a menționat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore, tânăra pacientă și-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă.

„Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani. În Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi performanța este astăzi o normalitate. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță, și-au dovedit eficiența în salvarea de vieți omenești”, a adăugat dr. Lucian Eva.

Etichete: tumora SMURD chist tumoral interventie chirurgicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.