Newsflash
Știri

Studenții de la UMF „Carol Davila” ajută în anchetele epidemiologice

de Florentina Ionescu - nov. 2 2020
Studenții de la UMF „Carol Davila” ajută în anchetele epidemiologice

Societatea Studenților în Medicină din București se implică în realizarea anchetelor epidemiologice din București, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19.

La solicitarea rectorului UMFCD, prof. dr. Viorel Jinga, de a veni în ajutorul populației cât mai mulți participanți din mediul universitar în realizarea ancheteLOR epidemiologice, rectorii tuturor instituțiilor de învățământ superior din Capitală au decis ca, prin studenții universităților lor, să se alăture acestui amplu proiect demarat la nivelul Municipiului București, potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

medicina

250 DE STUDENȚI LA call-center

Astfel, 250 de studenți bucureșteni, dintre care 150 de studenți mediciniști, vor fi prezenți zilnic în cele două puncte de lucru coordonate de Prefectura Capitalei (Arena Națională și sediul DSP din strada Tudor Arghezi), de unde vor derula anchete epidemiologice.

Acest efort reprezintă răspunsul pozitiv făcut apelului Prefecturii Capitalei și Direcției Publice de Sănătate.

Studenții aflați la sediul din strada Tudor Arghezi vor demara activitatea de call-center prin care vor prelua practic apelurile care vin către DSP. 

Studenții aflați la Arena Națională au sarcina de a-i apela telefonic pe oamenii testați pozitiv cu SARS-CoV-2 în vederea depistării numărului de oameni cu care aceștia au intrat în contact.

„Le mulțumesc tuturor rectorilor universităților bucureștene pentru răspunsul pozitiv ce vizează alăturarea în acest proiect de voluntariat și totodată tuturor studenților pentru implicarea lor în derularea acestor anchete epidemiologice extrem de necesare în acest context în care, la nivelul Capitalei avem aproximativ 700 de cazuri nou confirmate zilnic, ceea ce conduce la o incidență a cazurilor de 3,81 la 1.000 de locuitori și sperăm ca prin acțiunile noastre să reducem substanțial aceste cifre alarmante”, a declarat rectorul UMF „Carol Davila” din București, prof. dr. Viorel Jinga.

La rândul său, Mihai-Cristian Perșu, președintele Societății Studenților în Medicină din București a subliniat că:

„Sunt mândru și fericit că fac parte din această comunitate! Este important să fim alături de instituțiile implicate în această bătălie cu virusul - de la Direcțiile de Sănătate Publică, la spitalele care se confruntă direct cu numărul mare de cazuri. Sunt convins că împreună cu colegii mei putem contribui și putem face o reală schimbare. Suntem viitorii luptători din prima linie, trebuie să fim conștienți de acest lucru, să ajutăm și să învățăm cât mai mult și din acest motiv, mă bucur că am înțeles aceste lucruri alături de colegii mei și că am aderat la această inițiativă”.

Bucureștiul RĂMÂNE în scenariul roșu

În contextul pandemiei de COVID-19, ultimele date arată că sunt aproximativ 700 de cazuri nou confirmate zilnic în Municipiul București, ceea ce duce la o incidență a cazurilor de 3,81 la 1.000 de locuitori, se mai arată în comunicatul UMFCD din București.

Această situație plasează municipiul București în scenariul roșu, motiv pentru care Prefectura Capitalei și Direcția de Sănătate Publică au solicitat ajutorul în număr cât mai mare studenților în medicină.

Încă din perioada stării de urgență, studenții mediciniști au colaborat cu instituțiile publice și au participat zilnic la activitățile Direcției de Sănătate Publică din București. Acest efort a motivat mai departe și alte organizații ale studenților în medicină din țară să recurgă la astfel de colaborări.

„Ne bucurăm că un spirit civic autentic îi definește pe studenții mediciniști să contribuie la o realitate mai bună în vremuri grele”, spun reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.


Notă autor:

Sursa foto: https://umfcd.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe