Newsflash
Știri

Studenții mediciniști din Cluj și-au prezentat ideile de proiecte la Innovation Labs 2023

de Florentina Ionescu - mar. 17 2023
Studenții mediciniști din Cluj și-au prezentat ideile de proiecte la Innovation Labs 2023

Două echipe de studenți de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca au participat, în 9 martie, la workshopul coordonat de IdeaJam în cadrul programului Innovation Labs.

Studenții au fost coordonați și îndrumați să participe la această activitate inovatoare de conf. dr. Marius Manole și de director Mirel Borodi. 

Citiți și: Studenții care vor să dezvolte un startup tehnic, invitați la Innovation Labs 2023 

În cadrul workshopului s-au format grupuri care au venit cu soluționări la problemele apărute în viața de zi cu zi. Astfel, au fost prezentate idei de proiecte care au fost concepute prin discutarea anumitor problematici la nivel de echipe. 

studenti medicinisti cluj2

Studenții de la Medicină Dentară au fost premiați pentru ideilor lor inovative cu locul III pentru ideea „Correct Your Posture” și locul II pentru ideea ”ScanDetect”, se arată pe pagina oficială de Facebook a UMF Cluj. 

studenti medicinisti cluj1

Correct Your Posture a fost concepută de echipa din anul IV și se referă la un centru de wellness asociat cu o aplicație de recomandare a unor clase individuale (echilbrare posturală, înot, kinetoterapie, etc.) în funcție de patologiile asociate ale clientului. Din această echipă au făcut parte Lorena Vana, Radu-Tudor Birtaș, Ioana Cadar, Cristina Ardelean și Bianca Magdas.

ScanDetect a fost ideea echipei de studenți din anul III, care reprezintă un aparat ce detectează problemele de la nivelul bucal sau de la nivelul țesuturilor pentru a optimiza tratamentele astfel încât pacientul să plece acasă direct cu un plan personalizat de tratament pentru nevoile sale patologice. Studenții care au contribuit la acest proiect sunt Alexandra Nagy, Andreea Țicra și Bianca Vila.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe