Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Studenții mediciniști din Cluj și-au prezentat ideile de proiecte la Innovation Labs 2023

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 17 martie 2023, ora 15:56

Două echipe de studenți de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca au participat, în 9 martie, la workshopul coordonat de IdeaJam în cadrul programului Innovation Labs.

Studenții au fost coordonați și îndrumați să participe la această activitate inovatoare de conf. dr. Marius Manole și de director Mirel Borodi. 

Citiți și: Studenții care vor să dezvolte un startup tehnic, invitați la Innovation Labs 2023 

În cadrul workshopului s-au format grupuri care au venit cu soluționări la problemele apărute în viața de zi cu zi. Astfel, au fost prezentate idei de proiecte care au fost concepute prin discutarea anumitor problematici la nivel de echipe. 

studenti medicinisti cluj2

Studenții de la Medicină Dentară au fost premiați pentru ideilor lor inovative cu locul III pentru ideea „Correct Your Posture” și locul II pentru ideea ”ScanDetect”, se arată pe pagina oficială de Facebook a UMF Cluj. 

studenti medicinisti cluj1

Correct Your Posture a fost concepută de echipa din anul IV și se referă la un centru de wellness asociat cu o aplicație de recomandare a unor clase individuale (echilbrare posturală, înot, kinetoterapie, etc.) în funcție de patologiile asociate ale clientului. Din această echipă au făcut parte Lorena Vana, Radu-Tudor Birtaș, Ioana Cadar, Cristina Ardelean și Bianca Magdas.

ScanDetect a fost ideea echipei de studenți din anul III, care reprezintă un aparat ce detectează problemele de la nivelul bucal sau de la nivelul țesuturilor pentru a optimiza tratamentele astfel încât pacientul să plece acasă direct cu un plan personalizat de tratament pentru nevoile sale patologice. Studenții care au contribuit la acest proiect sunt Alexandra Nagy, Andreea Țicra și Bianca Vila.

Etichete: UMF Cluj-Napoca studenti UMF Cluj-Napoca studenti medicinisti Innovation Labs inovatie inovatie in medicina inovatie medicala inovatie in sanatate facultatea de medicina dentara medicina dentara kinetoterapie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.