Newsflash
Știri

Studiile sanitare postliceale, recunoscute parțial de universități

de Cristina GHIOCA - iul. 27 2018
Studiile sanitare postliceale, recunoscute parțial de universități
Ministerul Educației a aprobat, printr-un Ordin de ministru, metodologia-cadru pentru recunoașterea parțială a studiilor absolvenților școlilor sanitare postliceale, astfel încât acestea să poată fi continuate în învățământul universitar medical. Potrivit acestui Ordin, absolvenții respectivelor studii, care dețin diplomă de bacalaureat, le pot continua în mediul academic, în cadrul programelor de studii universitare de licență din domeniul asistenței medicale. Admiterea absolvenților școlilor sanitare postliceale se va realiza în același timp cu admiterea celorlalți candidați, respectând aceleași codiții. După promovarea concursului de admitere, la cererea candidaților, conducerea instituției poate echivala parțial studiile și stagiile de practică postliceale, conform planului de învățământ. Creditele vor fi recunoscute doar dacă disciplinele și modulele studiate în școala sanitară corespund „cel puțin 70% cu una dintre fișele de disciplină incluse în planul de învățământ al programelor de studii universitare de licență”. La finalul studiilor, după promovarea examenului de licență, suplimentul eliberat de instituția de învățământ superior absolvită va trebui să conțină și informații privind recunoașterea studiilor postliceale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe