Newsflash
Știri

Studiu IRES: 49% dintre români nu cred că noul coronavirus e atât de periculos

de Dorina Novac - mai 19 2020
Studiu IRES: 49% dintre români nu cred că noul coronavirus e atât de periculos

Aproximativ jumătate dintre români consideră că virusul SARS-CoV-2 este mai puțin periculos decât se crede și că România are specialiști pe care să se bazeze în vremuri de criză, potrivit unui sondaj IRES.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) a realizat, în perioada 13-14 mai, un studiu dedicat percepțiilor, atitudinilor și comportamentelor românilor în timpul pandemiei de COVID-19, scopul fiind evaluarea impactului stării de urgență asupra vieții românilor.

studiu coronavirus romania covid
Sursă imagine: Pixabay

 

Potrivit datelor obţinute, aproape jumătate dintre români cred că virusul SARS-CoV-2 este mai puțin periculos decât se crede, în timp ce 1 din 5 români apreciază că este chiar mai periculos.

virusul_periculos

De asemenea, aproximativ 1 din 5 români spun că principala lecție învățată pe perioada crizei generată de pandemia de COVID-19 este importanța igienei. Iar peste 40% cred că România are specialiști pe care să se bazeze în vremuri de criză

studiu specilisti romania

„Peste 4 din 10 români ar fi dispuși să se vaccineze împotriva COVID -19 odată ce ar exista un vaccin omologat, iar 33% spun că nu s-ar vaccina sub nicio formă”, se arată în studiul IRES.

Pro-vaccinare sunt, în proporții mai ridicate, bărbații, persoanele peste 51 de ani, cei care locuiesc în orașe.

testare vs vaccinare

Cei mai reticenți privind vaccinarea împotriva COVID-19 sunt respondenții tineri și cu vârsta de cel mult 50 de ani. 

Totodată, potrivit studiului IRES, aproape jumătate dintre români cred că după ieșirea din starea de urgență va scădea numărul îmbolnăvirilor de COVID -19 din țară, în timp ce 30% cred că va crește.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe