Newsflash
Știri

Sub semnul indiferenței

Sub semnul indiferenței
     Marți seara, după trei zile de la deschiderea urnelor, s-a încheiat și turul doi al alegerilor pentru desemnarea reprezentanților în colegiile județene, comisiile de cenzori și adunarea generală a Colegiului Medicilor din România (CMR). Deși prezența a fost ceva mai mare decât în primul tur de scrutin, și de această dată indiferența pare să fi fost cuvântul de ordine în rândul medicilor. La București, de exemplu, din cei 11.379 de membri cu drept de vot, s-au prezentat la urne doar 764 de alegători. Pentru consiliul municipal au fost 90 de candidați din care au fost aleși 23 de membri titulari și 9 supleanți. Paradoxal, pentru ultima poziție în lista membrilor supleanți sunt patru candidați cu același număr de voturi (102). De aceea, conducerea CMMB a anunțat o tragere la sorți, la care pot participa și candidații în cauză.
     Pentru adunarea generală a CMR au fost 93 de candidați dintre care au fost aleși 56 de membri titulari și 9 supleanți. Printre cei aleși se află: prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, prof. dr. Cătălina Poiană, prof. dr. Ioan Lascăr, prof dr. Emanoil Ceaușu, prof. dr. Mircea Cinteză, prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, prof. dr. Irinel Popescu, prof. dr. Șerban Bubenek, dr. Letiția Coriu, dr. Horațiu Moldovan. Au fost aleși și membrii comisiei de cenzori, din patru candidați trecuți pe liste, au fost aleși trei.
     La Iași, procentual, prezența la vot a fost ceva mai mare, dar nu se poate spune că medicii s-au grăbit la vot: din cei 3.700 de membri, la urne s-au prezentat doar 1.220. Pentru cele 42 de poziții în adunarea generală a CMR și 21 în consiliul Colegiului Medicilor Iași s-au înscris 73 de medici. De reținut că, după numărarea voturilor, 14 dintre cei aleși pentru consiliul Colegiului Medicilor Iași sunt medici de familie, restul fiind medici de alte specialități. Printre cei aleși sunt prof. dr. Doina Azoicăi, prof. dr. Carmen Vulpoi, prof. dr. Diana Cimpoeșu, prof. dr. Mircea Onofriescu, prof. dr. Florin Mitu.
     La Cluj, Colegiul județean al medicilor de aici informează că în turul doi au votat doar 513 medici din totalul de 3.042 de membri cu drept de vot. Printre cei aleși pentru mandatul 2015–2019 în organele de conducere județene și pentru adunarea generală a CMR sunt conf. dr. Aurel Bizo, prof. dr. Ioan Coman, dr. Ioan Mureșan, prof. dr. Ioan Ștefan Florian, prof. dr. Dan Perju Dumbravă.
     La Colegiul Medicilor Dentiști din București (CMDB), turul al doilea al alegerilor a fost organizat sâmbătă, 5 decembrie, aleși fiind reprezentanții medicilor dentiști în adunarea generală națională și a membrilor în consiliul colegiului teritorial, pentru mandatul 2015–2019.
     Pentru un loc în consiliul CMDB au candidat 125 de medici dentiști, din care au fost aleși 49, iar pentru adunarea generală națională au candidat 122 de persoane, din care trebuiau alese 54. Cele mai multe voturi au obținut prof. dr. Alexandru Bucur, prof. dr. Ecaterina Ionescu și dr. Alexandru Dumitru Brezoescu.
     La momentul redactării acestei știri, listele însoțite de toată documentația legată de desfășurarea turului doi al alegerilor se află la comisia electorală centrală pentru validarea alegerilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe