Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Subiecte tabu la Săptămâna diversităţii, în Iași

Viața Medicală
Oana Bugeag vineri, 13 mai 2022

Ajunsă la cea de-a doua ediţie, „Săptămâna diversităţii la UMF Iași” își propune să aducă în atenţia comunităţii academice ieșene subiecte încă tabu în societatea românească.

WhatsApp Image 2022-05-11 at 12.31.01

Printre acestea, discriminarea, platitudinea și monotonia în sistemul de educaţie românesc, dar și teme precum gândirea riscantă – curajul de a găsi soluţii creative în situaţii de criză, precum și ce mai înseamnă masculinitatea și feminitatea în lumea contemporană.

Vor vorbi despre aceste subiecte reputaţi psihologi, psihiatri, chirurgi, istorici, avocaţi și oameni de cultură. Se vor prezenta cărţi și se va vernisa o expoziţie de fotografie. Evenimentul va avea loc în format hibrid, în perioada 16-20 mai 2022.

„Încă de anul trecut am îmbrăţișat cu bucurie proiectul Comisiei Europene de a sărbători diversitatea în luna mai. UMF Iași este un spaţiu caracterizat de multiculturalism și de toleranţă. Așa cum spunea doamna Helena Dalli, comisar UE pentru Egalitate, «gestionarea diversităţii la locul de muncă trebuie să fie una dintre priorităţile principale pentru orice angajator din Europa, deoarece atunci când angajaţii sunt apreciaţi pentru cine sunt, aceștia se implică mai mult în munca lor și își folosesc pe deplin abilităţile și creativitatea». Este România zilelor noastre pregătită, chiar dacă au trecut 30 de ani de la căderea comunismului, să accepte și să aprecieze diversitatea și egalitatea de șanse, dincolo de ipocrizie și de formalism? Este important să abordăm astfel de subiecte și mă bucur că o serie de specialiști în diverse domenii au acceptat invitaţia noastră de a participa la «Săptămâna diversităţii»”, a subliniat prof. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF „Gr. T. Popa” din Iași.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”/Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, Viaţa Medicală fiind partener media.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.