Newsflash
Știri

Suceava are primul centru integrat de terapia durerii

de L. Budin - nov. 15 2022
Suceava are primul centru integrat de terapia durerii

Nord, Grupul Medical Provita a deschis prima clinică din afara Bucureștiului, la Suceava, ca urmare a unei investiții de 2,5 milioane de euro.

În cadrul clinicii multidisciplinare funcționează un centru integrat de terapia durerii și un centru integrat al sânului. Pacienții au acces la aparatură imagistică de ultimă generație, consultații, investigații, biopsie, intervenții minim invazive și servicii de recuperare medicală, se arată într-un comunicat.

NORD_Provita_SV_Ext

Nu mai vreau ca pacienții să vină la București, medicina trebuie făcută local, ȋn comunități, nu pe trenuri și avioane. Ȋn Suceava am găsit oameni interesați, dedicați și foarte multă susținere locală. Proiectul Nord Suceava a fost gata ȋn 10 luni, un timp record având ȋn vedere că vorbim despre 1.800 mp de clinică multidisciplinară, o investiție de 2,5 milioane de euro, mult suflet și energie. Și de-abia ne ȋncălzim, planul este să construim aici un spital multidisciplinar, cu săli de operație și săli de proceduri avansate, inclusiv intervențională”, a declarat dr. Ovidiu Palea, fondator Nord, Grupul Medical Provita.

Ȋn cadrul clinicii funcționează primul centru integrat de terapia durerii din nordul țării și un centru integrat al sânului. Pacienții vor beneficia de la diagnostic la tratament și intervenții minim invazive, cu aparatură de ultimă generație.

Am venit cu un aparat RMN 3 Tesla, primul din zona de nord a țării, cu un computer tomograf modern, cu o acuretețe superioară celor din piață. După care ne mândrim cu partea de radiologie intervențională oncologică, mai ales prin metode minim invazive. Putem arde tumori, dezactivăm nervi care dor de la formațiuni tumorale și astfel creștem calitatea vieții chiar și pacienților aflați ȋn stadiile paliatice”, a spus dr. Cătălin Lulciuc, director general și cofondator al clinicii Nord Suceava.

La evenimentul de lansare a clinicii au participat medici, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, dar și ai mediului academic.

Accesibilitatea la servicii medicale este cheia succesului și cheia unei vieți sănătoase și ȋndelungate. Orice sistem de sănătate modern și eficient din lume funcționează pe baza complementarității dintre instituțiile de stat și cele private. Cele de stat au obligația de a fi fundamentale și de a oferi ȋntregii populații o adresabilitate generală, ȋnsă nu au cum să acopere absolut tot. Și atunci intervine privatul, care preia din responsabilitate. Inițiave precum cea de la Suceava ȋncurajează pacienții, dar și pe medicii care vor să se ȋntoarcă acasă și caută un loc, un spital, ȋn care să crească”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat ȋn Ministerul Sănătății.

Teodora Munteanu, viceprimar al Municipiului Suceava, a spus că investițiile private ȋn sănătate duc la o creștere a calității vieții cetățenilor.

Prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, a subliniat că oamenii din ȋntreaga regiune, plus cei din zona transfrontalieră, vor beneficia de serviciile medicale oferite de clinică.

Suntem aici pentru că ne dorim să fie ȋnceputul unui parteneriat de lungă durată, ȋmpreună cu autoritățile publice, cu sistemul de stat și cel privat. Sunteți modești să spuneți că este singurul RMN 3 Tesla din Bucovina, e din Suceava, Neamț, Boțoșani, deci este o ȋntreagă zonă care va putea beneficia de aceste servicii, la care se adaugă zona transfrontalieră”, a declarat prorectorul.

Și dr. Sorin George Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, a salutat inițiativa Grupului Nord de a investi ȋn zonă.

PRIMER: o parte din medicamentele fabricate în țară ar putea să dispară

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe