Newsflash
Știri

Sumă aprobată pentru interconectarea RNDVCSH cu instituţii internaţionale similare

de Florentina Ionescu - mai 26 2022
Sumă aprobată pentru interconectarea RNDVCSH cu instituţii internaţionale similare

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice (RNDVCSH) a fost înfiinţat în anul 2009 pentru a da o șansă de vindecare pacienților cu boli grave.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat ieri, 25 mai, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea plăţii cotizaţiilor şi taxelor pentru realizarea interconectării cu instituţii similare internaţionale în domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate, în anul 2022. 

registru donatori celule stem

Actul normativ aprobă suma de 8.823 euro pentru plata cotizaţiilor şi a taxei din acest an, în vederea interconectării Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice (RNDVCSH) cu instituţii similare internaţionale, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Viața Medicală.

Condiție obligatorie pentru păstrarea calității de membru

Plata taxelor si a cotizatiilor este anuală și reprezintă o condiție obligatorie pentru păstrarea calității de membru a Registrului în cadrul organizațiilor internaționale care permit identificarea donatorilor compatibili de celule stem hematopoietice în baze de date internaționale și probează calitatea și securitatea serviciilor furnizate.

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice (RNDVCSH) a fost înfiinţat în anul 2009 pentru a da o șansă de vindecare pacienților cu boli hematologice maligne, cu evoluție severă, care nu pot face autotransplant şi care nu au nici donator înrudit.

Până în prezent, sunt peste 83.600 donatori voluntari înscriși în Registrul Național al donatorilor voluntari de celule stem hematopoetice, 352 pacienți transplantați și 33 pacienți în așteptarea unui donator.

Mai multe detalii despre cum poate cineva deveni donator voluntar pot fi găsite pe site-urile registrului: www.registru-celule-stem.ro; www.rndvcsh.ro și pe canalele sociale ale acestuia.

Informații despre înscrierea online în Registru se pot afla accesând linkul: https://www.registru-celule-stem.ro/implicate/.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe