Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Summit european pe tema bolilor cornice

Viața Medicală
A. M. miercuri, 9 aprilie 2014
   Astăzi, în capitala Belgiei, se desfăşoară lucrările în plen ale primului summit al Uniunii Europene pe tema bolilor cronice. Reuniunea europeană la nivel înalt şi-a propus întâi să răspundă la o serie de întrebări-cheie, de la care apoi să fie dezvoltat un set de recomandări privind politicile de sănătate, un adevărat „ghid de bune practici“ medicale, sociale şi economice pentru uzul tuturor statelor europene. Ieri, mai multe workshopuri s-au finalizat cu scurte recomandări, ce vor fi astăzi încorporate în declaraţia politică aşteptată la finalul summitului. S-a vorbit despre valoarea adăugată a acţiunilor EU în abordarea principalelor boli cronice de pe continent, despre strategiile de îmbătrânire sănătoasă, despre cadrul eficient pentru prevenţia şi managementul bolilor cronice, despre investiţiile economice şi sociale din sănătate pentru prevenţia şi managementul bolilor cronice, dar şi despre acţiunile necesare pentru combaterea mai eficientă a factorilor de risc prin inovaţie în prevenţie şi echilibrarea balanţei prevenţie/tratament.
   „Viaţa medicală“ este prezentă la Bruxelles pe întreg parcursul acestui eveniment şi va prezenta, în numerele viitoare, concluziile şi recomandările formulate de experţii şi oficialii europeni.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC