Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Suplimentarea bugetului MS din Fondul de rezervă bugetară

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 17 noiembrie 2021, ora 16:58

Sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului (prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021) vor fi alocate pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii.

Un document recent prevede suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății (MS) cu suma de 30 milioane de lei pentru continuarea activităților derulate de către serviciile de ambulanță pentru gestionarea cazurilor care reprezintă o urgență medicală, determinate de infectarea cu virusul SARS-Cov-2, dar și generate de alte cauze medicale, se arată într-un comunicat transmis redacției. 

dotari cu echipamente

Sumele primite vor fi utilizate pentru asigurarea echipamentelor de protecție specifice (combinezoane, halate, măști, dezinfectanți, etc.) pentru personalul operativ, asigurarea necesarului de medicamente și în special a oxigenului medicinal, care înregistrează în aceasta perioadă o creștere masivă ca urmare a administrării de oxigen la pacienți, pentru cheltuieli generate de consumul de carburanți și asigurările pentru ambulanțele utilizate, dar și pentru achiziția  necesarului de piese de schimb și reparații a autospecialelor de intervenție, potrivit sursei citate.

Etichete: buget de stat fonduri ministerul sanatatii suplimentare buget fonduri suplimentare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC