Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sute de cadre medicale au primit distincţii pentru lupta din pandemie

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 3 septembrie 2021, ora 11:00

Aproximativ 300 de cadre medicale din vestul ţării au primit distincţii din partea autorităţilor, într-un eveniment dedicat celor care au luptat în prima linie cu pandemia de COVID-19.

Alianța Vestului pentru Sănătate Publică, formată din Direcțiile de Sănătate Publică Județene Arad, Hunedoara și Timiș, în parteneriat cu Casa Regală a României, a organizat, în data de 2 septembrie, evenimentul „Gala Recunoștinței Medicale”, la Domeniul Regal de la Săvârșin.

cadre medicale vestul tarii
Sursă imagine: Iustin Cionca // Facebook

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Arad, evenimentul a fost dedicat celor care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până în prezent.

Autorităţile au oferit plachete şi diplome celor aproximativ 300 de cadre medicale prezente la eveniment, dar au premiat şi circa 100 de instituţii sau companii care s-au implicat în combaterea efectelor pandemiei şi limitarea răspândirii SARS-CoV-2, scrie Agerpres.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, care a felicitat corpul medical.

valeriu gheorgita gala

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a subliniat că una dintre concluziile acestei pandemii este că statul nu s-a raportat la judeţul Arad ca la frontiera României, cu tot ce implică asta.

„Tot greul pandemiei l-au dus cadrele medicale și oamenii din administrație care au adus fonduri europene pentru spitale, în cea mai gravă criză a vremurilor noastre. Direcțiile de Sănătate Publică au fost reduse la un simplu organ de control, depopulate, subfinantate, iar pandemia a demonstrat cât de greșită a fost această gândire de la București”, a declarat Iustin Cionca.

Etichete: vaccinare impotriva COVID-19 in prima linie Gala Recunostintei Medicale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC