Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SUUB se tranformă în centru medical integrat

Viața Medicală
L. Budin vineri, 21 ianuarie 2022, ora 15:29

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au în vedere mai multe proiecte, printre care construirea unei clădiri multifuncţionale și amenajarea unei parcări cu 350 de locuri.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a declarat pentru Agerpres că, la finalizarea proiectelor pe care le are în derulare şi pe care doreşte să le dezvolte, unitatea sanitară va deveni „un centru medical integrat de importanţă internaţională”.

suub

O clădire multifuncțională va găzdui spaţii pentru activităţi medicale, spaţii de cazare pentru medici, clinici, precum şi alte spaţii complementare, și se are în vedere amenajarea unei parcări cu o capacitate de 350 de locuri.

În dreptul accesului din Splaiul Independenţei se propune realizarea unui parcaj semi-îngropat având regim de înălţime D+P descoperit, cu capacitatea de 350 locuri de parcare. Acesta ar urma să fie împărţit pe categorii: vizitatori şi personal medical. Pe latura de nord-vest, de-a lungul străzii dr. Leonte Anastasievici, este propusă extinderea şi construirea unei clădiri multifuncţionale care va găzdui spaţii pentru activităţi medicale, spaţii de cazare pentru medici, comerţ, clinici, precum şi alte spaţii complementare”, a declarat managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu.

Actualul corp de spital ar urma să fie extins pe latura de nord-est cu două construcţii, având înălţimea de 25 de etaje şi o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 27.000 mp, care să găzduiască spaţii de activităţi medicale, precum şi spaţii complementare.

Prin acest plan de dezvoltare se urmăreşte reorganizarea funcţională a întregului ansamblu, în vederea separării fluxurilor din clădire (...), extinderea pentru generarea unui aparat de acces tip filtru pentru personalul medical, extinderea spaţiilor pentru ambulatoriu, extinderea spaţiilor de învăţământ, oferirea de spaţii de vestiar necesare corpului medical, separarea circulaţiilor interioare şi generarea unui spaţiu de primire cu toate funcţiunile necesare”, mai arată reprezentanții unității sanitare.

Un alt proiect se referă la extinderea căilor de acces pentru autospeciale şi ambulanţe spre Unitatea de primiri urgenţe.

Potrivit Biroului de presă al SUUB, se urmăreşte modernizarea Ambulatoriului unităţii medicale.

Extinderea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de circa 2.000 mp, constând în lărgirea lobby-ului de acces, în organizarea de spaţii pentru farmacii şi comerţ medical, precum şi o cafenea la demisol cu acces din lobby, iar la etajele 1 şi 2 vor fi prevăzute spaţii noi cu destinaţia de cabinete medicale.

Proiectul prevede modernizarea, extinderea şi reabilitarea vestiarelor pentru personal, a sălilor de cursuri, a amfiteatrului, realizarea unui corp cu trei etaje care să dispună de o clinică de dializă, balneologie, centru donare, săli multifuncţionale, cabinete medicale.

În prezent sunt în derulare lucrările de la Compartimentul de radioterapie oncologică, care ar urma să fie finalizat în trimestrul II şi va fi operativ după trimestrul IV al acestui an, compartimentul fiind o extindere a secţiei de oncologie existente în spital. Lucrările vor fi realizate cu finanţare integrală de la stat. 

Etichete: manager la SUUB proiecte de dezvoltare centru medical integrat finantare de la stat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.