Newsflash
Știri

Synevo recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre

de Dorina Novac - iul. 14 2020
Synevo recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre

Compania Synevo România recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre din țară, iar buletinele de analiză pot fi eliberate și în limba engleză.

Reprezentanții Synevo au anunțat că recoltează probe pentru testele moleculare pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 în 50 de centre, amplasate în 36 de orașe, șapte fiind localizate în București.

teste synevo
Sursă imagine: Pixabay

 

Buletinele de analiză pot fi eliberate, la cerere, și în limba engleză pentru persoanele care au nevoie de acest document în vederea efectuării unei călătorii.

Testele se pot realiza doar cu programare online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna, iar rezultatele pot fi accesate online și sunt raportate către autorități, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive.

Aceștia mai spun că timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării, însă există posibilitatea ca rezultatele să fie eliberate mai devreme, în funcție de numărul de solicitări primite de laborator. 

Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 285 de lei. Reprezentanții companiei au mai explicat că nu există o taxă de urgență și nici analize care au prioritate în laborator.

„În acest moment analizăm peste 1.000 de probe pe zi și căutăm să extindem capacitatea de procesare pentru a veni în întâmpinarea cererii crescute de la clienți corporate, pacienți supuși unor proceduri medicale și persoane care călătoresc în afara țării. În orașele mari avem deja ocupată în proporție de 95% capacitatea de recoltare disponibilă până la finalul lunii iulie”, a declarat dr. Antoanela Curici, director medical Synevo România.

Pentru eliberarea buletinului de analize în limba engleză trebuie făcută o solicitare, la recepție, în momentul recoltării.

„Este foarte important ca solicitarea pentru eliberarea buletinului de rezultat în limba engleză să fie realizată în momentul în care este efectuată recoltarea. Prețul testului rămâne neschimbat, indiferent de limba în care este oferit buletinul de analiză”, au menționat reprezentanții companiei.

Orașele din rețeaua Synevo în care pot fi recoltate probe în acest moment sunt: Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Galați, Iași, Mangalia, Medgidia, Miercurea Ciuc, Năvodari, Oradea, Piatra Neamț, Piteși, Ploiești, Rădăuți, Râmnicu-Vâlcea, Reșița, Satu Mare, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara și Zalău.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe