Newsflash
Știri

Synevo România: 150.000 de euro pentru proiecte de educație, sănătate și mediu

de L. Budin - sept. 2 2022
Synevo România: 150.000 de euro pentru proiecte de educație, sănătate și mediu

Synevo România lansează campania de selecție de proiecte, sub umbrela „Soluții pentru Comunitate”.

Campania se va derula pe parcursul unui an, interval în care vor fi identificate, susținute și realizate zece proiecte sociale din domeniile educație, sănătate sau mediu, se arată într-un comunicat. 

synevo-comunitate

Campania, realizată cu susținerea Asociației Medicover, se adresează tuturor ONG-urilor din România cu o vechime de cel puțin doi ani și instituțiilor publice care respectă criteriile de eligibilitate, se arată într-un comunicat. Proiectele pot fi depuse online pe platforma programului, începând cu data de 1 septembrie. În urma etapei de selecție, zece proiecte vor primi sponsorizări în valoare cumulată de 150.000 euro.

Implicarea Synevo în demersuri în beneficiul comunității vine după o activitate susținută a companiei în aceasta direcție în ultimii cinci ani. Numai anul trecut a sprijinit circa 50 de proiecte.

Campania „Soluții pentru Comunitate” se derulează în trei etape care cuprind: depunerea proiectelor, evaluarea și implementarea celor selectate. Jurizarea va fi realizată de organizatori și de un juriu din care fac parte reprezentanți mass media, cu experiență în domeniul proiectelor sociale.

Temele vizate sunt următoarele:

  • Educația - diminuarea fenomenului de abandon școlar în rândul comunităților din mediul rural, îmbunătățirea condițiilor din unitățile de învățământ din medii defavorizate, digitalizarea școlilor etc.
  • Sănătatea -  Programe de prevenție medicală în comunități, programe integrate în vederea îmbunătățirii stilului de viață al copiilor, programe de implementare de cursuri de prim ajutor etc.
  • Mediu - Proiecte menite să găsească soluții pentru realizarea mai multor spații verzi, proiecte care pot diminua risipa de resurse, programe de reciclare/reutilizare etc.

Proiectele se depun online pe platforma programului, în perioada 1 septembrie, ora 00.00- 7 octombrie, ora 17.00. Vor fi evaluate de către organizatori în prima etapă de selecție, care vizează îndeplinirea tuturor criteriilor de eligibilitate din regulament. Proiectele astfel selectate și declarate finaliste vor fi ulterior susținute în fața juriului, care le va evalua și nota. Din juriu fac parte Laurentiu Luca - director general Synevo România, Alexandra Moisescu - Corporate Communications Director Synevo România, George Istrate - director general Asociația Medicover, Lăcrămioara Botezatu - CSRmedia.ro și Paula Herlo - jurnalist.

Criteriile de notare și departajare urmărite de comisia campaniei sunt impactul proiectului, coerența și eficiența proiectului, sustenabilitate. Nota finală a fiecărui proiect este media aritmetică a notelor acordate de toți reprezentanții juriului.

Calendarul campaniei este următorul:

  • Perioada de înscriere a proiectelor: 1 septembrie - 7 octombrie;
  • Perioada de evaluare intermediară a proiectelor (selecția proiectelor în funcție de îndeplinirea tuturor criteriilor de înregistrare în campanie): 10 octombrie - 28 octombrie;
  • Anunțarea proiectelor finaliste: 1 noiembrie;
  • Susținerea proiectelor finaliste în fața juriului: 4 - 15 noiembrie;
  • Anunțarea proiectelor selectate în urma campaniei: 24 noiembrie;
  • Semnarea contractelor și transferul sumelor proiectelor selectate în urma campaniei: 25 noiembrie - 20 decembrie;
  • Implementarea proiectelor selectate: 20 decembrie 2022 - 20 iunie 2023;
  • Raportarea implementării proiectelor: 20 iunie 2023 - 30 iulie 2023.

Ne-am dezvoltat alături de comunitățile deservite și am căutat să contribuim la îmbunătățirea calității vieții membrilor acestor comunități, în parteneriat cu ONG-uri din întreaga țară. Astăzi integrăm experiența acumulată și lansăm campania Soluții pentru Comunitate. Acesta este felul nostru de a spune că avem o afinitate pentru proiecte memorabile și pentru oamenii care se implică în conturarea unui viitor mai bun pentru comunitățile din care fac parte. Încurajăm organizațiile să înscrie proiecte pe platforma noastră și lansăm apelul de proiecte cu încrederea că acestea vor lăsa o amprentă durabilă în zone cheie precum sănătatea, educația și mediul”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Bayer are un nou CFO pentru România, Bulgaria și Republica Moldova

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe