Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tabără de ortopedie pentru studenţi

Viața Medicală
Cristina BULGARU vineri, 6 mai 2011

   În perioada 12–15 mai a.c, Iaşiul va fi gazda primei tabere studenţeşti de ortopedie, care va include şi atelierul de lucru Basic Ortopedic Skills. Această tabără este organizată de filiala Iaşi a Societăţii Studenţeşti de Chirurgie din România (SSCR), sub atenta coordonare a domnului dr. Paul Sîrbu şi a catedrei de Ortopedie şi traumatologie din cadrul UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi. (...)

   În perioada 12–15 mai a.c, Iaşiul va fi gazda primei tabere studenţeşti de ortopedie, care va include şi atelierul de lucru Basic Ortopedic Skills. Această tabără este organizată de filiala Iaşi a Societăţii Studenţeşti de Chirurgie din România (SSCR), sub atenta coordonare a domnului dr. Paul Sîrbu şi a catedrei de Ortopedie şi traumatologie din cadrul UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi.
   Cei 20 de participanţi, studenţi care dovedesc un real interes pentru chirurgie şi ortopedie, vor fi selectaţi dintre cei înscrişi online până la 5 mai a.c. În cadrul atelierului de lucru, studenţii vor avea ocazia să-şi însuşească următoarea tematică: măsurile de asepsie în teatrul operator; patologia ortopedică – diagnostic, posibilităţi de tratament şi indicaţii versus contraindicaţii ale fiecărei metode; tehnici de osteosinteză cu plăci înşurubate, osteosinteză centromedulară a femurului şi tibiei, osteosinteză minim invazivă cu plăci cu stabilitate angulară; imobilizări în traumatologie.
   Tabăra va cuprinde trei module, fiecare având atât o componentă teoretică susţinută de către echipa de medici organizatori, cât şi una practică, constând din demonstraţii realizate de către instructorul principal, ale cărui indicaţii vor fi urmate de către cursanţi la mesele de lucru, dotate cu truse chirurgicale de bază şi recuzita necesară tehnicilor ortopedice.
   La finalul cursului, va avea loc o evaluare a aptitudinilor cursanţilor. Studenţii vor efectua două dintre tehnicile învăţate, urmând a fi punctaţi de către evaluatori pentru corectitudinea, precizia şi înţelegerea efectuării acestor tehnici. În baza punctajelor obţinute, primilor trei clasaţi le vor fi oferite premii, constând în cărţi de specialitate.
   În prezent, accesul studenţilor la cursuri practice în care să îşi însuşească tehnicile chirurgicale de bază este limitat, iar SRCC Iaşi încearcă, şi prin organizarea acestei prime tabere naţionale de ortopedie, să contribuie la rezolvarea problemelor cu care tinerii rezidenţi se pot confrunta.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.