Newsflash
Știri

Târgu Mureş: tehnologie modernă de endoprotezare a genunchiului, în premieră

de L. Budin - sept. 6 2022
Târgu Mureş: tehnologie modernă de endoprotezare a genunchiului, în premieră

Medicii ortopezi şi chirurgi din Târgu Mureş au participat la o prezentare interactivă a sistemului şi tehnologiei endoprotezei de genunchi Attune.

Cea mai nouă tehnologie de endoprotezare a genunchiului a fost prezentată, marţi, în premieră naţională, la evenimentul Attune Roadshow 2022, organizat la Târgu Mureş, informează Agerpres

proteza-knee
Sursă foto: Wikimedia Commons

 

În cadrul evenimentului, medicii ortopezi şi chirurgi au participat la o prezentare interactivă a sistemului şi tehnologiei endoprotezei de genunchi Attune, la o instruire în tehnica chirurgicală specifică, folosind tehnologia VR, şi la un workshop privind tehnica chirurgicală a sistemului de genunchi pe oase artificiale.

Sunt foarte încântat că au avut amabilitatea să vină prima oară în România, la Târgu Mureş, având în vedere că Târgu Mureş are două clinici de ortopedie care au un renume fantastic. (...) Gândiţi-vă că au adus echipamentele cele mai moderne pe care le au, inclusiv legate de realitatea virtuală, care este una dintre cele mai bune modalităţi de educaţie pentru zona medicilor rezidenţi şi specialişti”, a declarat prof. dr. Tiberiu Băţagă. 

Prof. dr. Băţagă a precizat că organizatorii Attune Roadshow au promis că vor participa, anul viitor, la Cursul Internaţional de Ortopedie a Genunchiului de la Târgu Mureş, pentru a prezenta noile tehnologii.

Ar fi bine ca în acest demers, pentru că toată această tehnologie are nişte costuri, să fim sprijiniţi de Casa Naţională şi de autorităţile locale şi judeţene, pentru că Târgu Mureş este un centru medical de renume. Cred că lucrurile astea le-am putea discuta şi să rezolvăm aceste probleme şi de asemenea să primim o finanţare adecvată din partea Casei Naţionale pentru programul naţional de endoprotezare”, a adăugat dr. Băţagă.

El a subliniat că, faţă de instrumentarul existent în spitale, noile truse sunt mai simple, iar rezultatele care se obţin postoperator pentru pacienţi sunt foarte bune, recuperarea este mai rapidă şi perioada de spitalizare mai scurtă.

Organizatorii evenimentului au declarat că planul lor este de a ajunge și în Iaşi, Bucureşti, Timişoara.

Workshopuri în stomatologie, organizate de Liga Studenților la Medicină Dentară București

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe