Newsflash
Știri

Tehnică nouă pentru salvatorii din Tulcea

de Dorina Novac - feb. 17 2023
Tehnică nouă pentru salvatorii din Tulcea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” din Tulcea a recepţionat de la începutul anului două autospeciale noi.

ISU Tulcea

„Dacă în cursul anului trecut pe poarta unității a intrat o autospecială de stingere nouă de 10 tone, iată că în luna ianuarie a acestui an a venit și sora mai mică, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare de 4 mii de litri. Și asta nu a fost tot! Cu doar câteva zile în urmă, o nouă autospecială de stingere, de capacitate mărită, (10 tone) s-a alăturat tehnicii din dotarea salvatorilor militari”, precizează ISU Tulcea.

Citește și: IGSU a primit autospeciale noi de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă

Aceste autospeciale de stingere sunt noi și sunt adaptate noilor nevoi ale pompierilor pentru o intervenție rapidă și eficientă.

Potrivit sursei citate, au garda la sol mărită pentru a putea interveni în zonele greu accesibile, tracțiune 6x6 în cazul celor de 10 tone și 4x4 în cazul celei de 4 tone.

Toate cele trei autospeciale sunt dotate cu tun acționat electric prin telecomandă și poate fi folosit atât pentru a refula apă cât și spumă, în cazul unor incendii provocate de substanțe inflamabile lichide.

Aceste autospeciale au fost achiziționate de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul Proiectului Viziune 2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe