Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tehnici noi pentru depistarea cancerului cutanat

Viața Medicală
Dr. Sorina VASILE vineri, 13 aprilie 2012
            Incidenţa cancerelor cutanate creşte îngrijorător în ultima vreme. Conform unor studii recente, o persoană din cinci, din Europa, SUA şi Australia, va dezvolta în timpul vieţii o afecţiune oncologică a pielii. Cel mai sever tip de cancer cutanat este melanomul – doar în SUA, în 2007, mai mult de un milion de persoane au primit acest diagnostic.
            Pentru a depista precoce şi mai eficient această afecţiune oncologică, un consorţiu european a dezvoltat un dispozitiv denumit Skinspector. Acesta foloseşte o tehnică bazată pe combinarea imagisticii bifotonice cu detecţia monofotonică corelată în timp, generarea de imagini cu doi fotoni corelată cu detecţia bazată pe un singur foton, cu imagistica prin timpul de autofluorescenţă, cu ultrasonografia de înaltă frecvenţă şi cu imagistica optoacustică. Skinspectorgenerează astfel imagini tridimensionale in vivo, cu rezoluţie mare, care pot oferi informaţii exacte de la nivelul leziunilor pielii şi pot „vedea“ nevul până la nivelul compartimentelor intratisulare.
            Handyscope, un alt dispozitiv lansat recent, este un dermatoscop mobil cu conexiune la internet, creat pentru depistarea cancerului de piele. Acesta oferă o imagine polarizată a pielii, combinând vizualizarea microscopică a pielii cu tehnologia telefoanelor mobile. Astfel, medicii pot captura şi salva imaginile nevilor cu ajutorul unui iPhoneşi cu dispozitivul de mici dimensiuni. Se obţine o imagine polarizată, care se poate mări de până la 20 de ori, relevând detalii importante pentru o primă vedere, selectând cazurile ce necesită o diagnosticare precisă. Avantajele sunt evidente, mai ales pentru medicii care fac vizite la domiciliu.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.