Marţi, 5 iulie a.c., a avut loc în Bucureşti, în organizarea companiei „Estima Medical Group“, o dezbatere pe tema: Influenţa mijloacelor de lucru asupra actului medical. În deschidere, dl dr. Andi Radu Agroşoaie a arătat beneficiile pe care le poate aduce calitatea unui dezinfectant, precum scăderea la jumătate a timpului alocat dezinfecţiei instrumentelor şi reducerea de 60 ori a celui necesar la dezinfecţie pentru suprafeţe. Sistemele de anestezie previn apariţia cefaleei în postoperator şi pot determina o analgezie completă prin introducerea unui cateter în plaga operatorie până la 72 de ore. (...)"> Tehnologie şi malpraxis - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Tehnologie şi malpraxis

de Dr. Al. TRIFAN - iul. 8 2011
Tehnologie şi malpraxis

   Marţi, 5 iulie a.c., a avut loc în Bucureşti, în organizarea companiei „Estima Medical Group“, o dezbatere pe tema: Influenţa mijloacelor de lucru asupra actului medical. În deschidere, dl dr. Andi Radu Agroşoaie a arătat beneficiile pe care le poate aduce calitatea unui dezinfectant, precum scăderea la jumătate a timpului alocat dezinfecţiei instrumentelor şi reducerea de 60 ori a celui necesar la dezinfecţie pentru suprafeţe. Sistemele de anestezie previn apariţia cefaleei în postoperator şi pot determina o analgezie completă prin introducerea unui cateter în plaga operatorie până la 72 de ore. (...)

   Marţi, 5 iulie a.c., a avut loc în Bucureşti, în organizarea companiei „Estima Medical Group“, o dezbatere pe tema: Influenţa mijloacelor de lucru asupra actului medical. În deschidere, dl dr. Andi Radu Agroşoaie a arătat beneficiile pe care le poate aduce calitatea unui dezinfectant, precum scăderea la jumătate a timpului alocat dezinfecţiei instrumentelor şi reducerea de 60 ori a celui necesar la dezinfecţie pentru suprafeţe. Sistemele de anestezie previn apariţia cefaleei în postoperator şi pot determina o analgezie completă prin introducerea unui cateter în plaga operatorie până la 72 de ore. Există suturi chimice care înlocuiesc firele de sutură clasice, nemaifiind necesară, pentru plăgi externe, suturarea cu fire, diminuându-se în acest caz apariţia cicatricilor postoperatorii. Sistemele moderne de laparoscopie pot reduce numărul de intervenţii chirurgicale ce nu sunt necesare, economisind zeci de mii de euro în spitale. Sistemele moderne de monitorizare cardiacă, beat-to-beat, oferă informaţii complexe despre parametrii de funcţionare ai cordului, despre activitatea fiziologică a inimii, realizând un diagnostic rapid, cu determinarea inclusiv a distribuţiei oxigenului din ţesuturi, iar mesele de operaţie furnizate pot suporta pacienţi până la 360 kg în poziţie orizontală. Un produs hemostatic revoluţionar salvează viaţa unui pacient cu sângerare severă, în câteva minute, oprind imediat hemoragia.
   Subiectele evenimentului au fost următoarele: • Importanţa dotării unui spital cu mijloace de lucru corespunzătoare: influenţa mijloacelor de lucru asupra timpului de spitalizare şi asupra costurilor de tratament; beneficiile medicului asupra responsabilităţii actului medical; acreditarea spitalelor în funcţie de achiziţiile mijloacelor de lucru • Evaluarea calităţii, eficienţei şi accesului la serviciile medicale: previzionarea unor infecţii intraspitaliceşti şi transmiterea de boli; acurateţea cu care se pun diagnosticele în spitalele din România; manevrele chirurgicale versus instrumente de calitate • Analiza managerială a unui spital: implicarea medicului în alegerea unor echipamente de calitate; posibilitatea de a face economii cu încadrarea în bugetele aferente; indicatori de performanţă clinică utilizaţi în secţiile de chirurgie; o situaţie a indicatorilor de performanţă utilizaţi în acreditarea spitalelor • Legislaţia în domeniul sănătăţii cu privire la achiziţia mijloacelor de lucru: aspecte legislative, legislaţia privind medicul în caz de dotare necorespunzătoare – poate fi acesta acuzat de malpraxis? • Propuneri pentru modalităţi de lucru: abordări inovatoare ale produselor; viziuni în viitor privind dotarea spitalelor; studii de caz concrete cu privire la dotările spitaliceşti; clarificări privind achiziţiile în spitale şi modalităţile în care acestea pot aduce beneficii pacienţilor.
   Cel de-al doilea participant la discuţii a fost dna Raluca Mihaela Simion, avocat în drept medical şi autoarea cărţii „Malpraxis, între oportunitate şi realitate“, care a avut multiple intervenţii pe linie de legislaţie.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe