Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

TELEDIABET. Consultații la distanță pentru persoanele cu diabet zaharat

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE luni, 13 aprilie 2020, ora 15:08

Centrul județean de diabet Timiș, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, lansează platforma TELEDIABET, prin care se oferă gratuit consultații de telemedicină pentru pacienții cu diabet zaharat.

Consultațiile oferite prin intermediul platformei TELEDIABET se vor oferi prin videoconferință privată, call-center sau corespondență prin e-mail tuturor persoanelor cu diabet din România, potrivit unui comunicat al Centrului județean de diabet Timiș. Astfel, pacienții care doresc, pot primi sfaturi de specialitate cu privire la diabet fără a fi necesară deplasarea la spital sau cabinet.

Proiectul TELEDIABET reprezintă partea noastră de responsabilitate și implicare în lupta cu pandemia de COVID-19. Toți membrii din cadrul proiectului sunt voluntari, iar proiectul se va derula în primul rând pe perioada stării cu urgență, în care cu toții trebuie să urmăm îndemnul «Stați acasă!». Persoanele cu diabet, chiar dacă au același risc de a contracta COVID-19 ca și restul populației, se pare că au un prognostic mai puțin bun de evoluție a bolii. Astfel, în cazul lor «Stați acasă!» trebuie să reprezinte nu doar un îndemn, ci o negreșită atitudine. (Conf. dr. Bogdan Timar, decan al Facultății de Medicină din cadrul UMF „Victor Babeș” din Timișoara și inițiatorul proiectului)

telemedicina

Cum funcționează

Persoanele cu diabet pot intra în contact cu voluntarii TELEDIABET prin telefon, Skype sau e-mail. Totodată, cei care au nevoie de asistență pot transmite oricând un e-mail la adresa timisoara@telediabet.ro, pentru a discuta cu unul dintre medicii voluntari din proiect.

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara este preocupat în permanență de siguranța pacienților. Având în vedere recomandările autorităților și îndemnul «Stați acasă!», considerăm proiectul TELEDIABET un pas extrem de important în gestionarea cât mai eficientă a problematicii persoanelor cu diabet din județul Timiș, pe perioada pandemiei de COVID-19 și a stării de urgență. (Dr. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara)  

Pacienții Centrului județean de diabet Timiș, care au număr de înregistrare acolo, pot obține și rețetele de care au nevoie, pe perioada stării de urgență, prin e-mail sau alte mijloace electronice – medicamentele putând fi apoi ridicate de la orice farmacie. 

Programul de funcționare este luni până vineri, între orele 10:00 și 14:00

Inițiatorii fac un apel însă la potențialii utilizatori ai platformei să țină cont de faptul că activitatea este una voluntară, resursele sunt limitate și linia poate fi câteodată ocupată, dacă toți specialiștii se află într-o altă interacțiune video sau convorbire telefonică.

Suntem un număr relativ mici de medici, la care pot apela oricare dintre cele peste un milion de persoane care trăiesc cu diabet în România. Dacă timpul de așteptare pare a fi prea lung, ne puteți trimite oricând un e-mail sau ne puteți contacta cu ajutorul formularului dedicat de pe site. (Inițiatorii proiectului)

Etichete: sistem de telemedicina ingrijiri diabet

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.