Newsflash
Știri

TelVerde nou, pentru sprijin psihologic și social

de Dr. Laura Davidescu - apr. 20 2020
TelVerde nou, pentru sprijin psihologic și social

Departamentul pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Asociația Proacta EDU, anunță înființarea noului TelVerde gratuit 0800070030, la care orice persoană interesată poate primi ajutor psihologic sau social.

Începând de astăzi, 20 aprilie, cetățenii au la dispoziție o nouă linie telefonică TelVerde, cu numărul 0800070030, funcțională de luni până sâmbătă, de la ora 08:00 la ora 24:00. Aceasta poate fi apelată gratuit, din orice rețea.

Noul TelVerde este pus la dispoziție de Digi România, în cadrul proiectului “Voluntarii Împreună”, pentru a oferi suport psihologic și sprijin social. Operatorii TelVerde vor face legătura între apelanți și comunitățile suport împlicate în proiect, astfel încât aceștia să primească răspunsul și/sau sprijinul de care au nevoie.

Acest număr telefonic se adaugă celui dedicat exclusiv informării despre COVID-19, precum și platformelor #FiiPregatit și #CeTrebuieSaFac, respectiv numărul TelVerde 0800800358, înființat pe 27 Februarie 2020, la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății.

Numărul 112 trebuie apelat doar în situații de urgență, iar pentru alte informații legate de coronavirus au pentru sprijin social și psihologic, să apeleze cele două linii TelVerde.

Pentru o bună gestionare a situațiilor de stres, tensiune, anxietate, singurătate, frică etc., care pot interveni pe perioada pandemiei de COVID-19, operatorii TelVerde vor face legătura între apelanți și comunitățile suport care fac parte din proiect, astfel încât populația să primească răspunsul și/sau sprijinul aferent situației în care se regăsește.

“Această inițiativă vine în sprijinul populației României într-un moment dificil, în care adaptabilitatea și reziliența psihologică sunt elemente importante pentru echilibrul uman. Particularitatea acestui proiect constă în faptul că regrupează o comunitate diversă, inclusiv experți, reprezentanți ai mediului asociativ, minorități, persoane cu dizabilități etc.” spune dr. Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.


Notă autor:

foto: Shutterstock

ETICHETETelVerde

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe