Newsflash
Știri

Tematica și bibliografia pentru concursul de rezidențiat din mai 2023

de Florentina Ionescu - ian. 18 2023
Tematica și bibliografia pentru concursul de rezidențiat din mai 2023

Ministerul Sănătății a publicat tematica și bibliografia pentru sesiunea extraordinară a concursului de intrare în rezidențiat pe loc și pe post care va avea loc în data de 14 mai.

Astfel, pe site-ul rezidentiat.ms.ro au fost publicate recent tematica și bibliografia pentru domeniul Medicină.

Rezidențiat: locurile și posturile scoase la concurs pentru sesiunea din mai 2023  

Totodată, Ministerul Sănătății a publicat și un document cu precizări în ceea ce privește tematica și bibliografia pentru concursul de rezidențiat, pentru sesiunea din mai 2023. 

rezidentiat-medicina

Bibliografia poate fi consultată la acest link

1. Adam Feather, David Randall, Mona Waterhouse: Kumar și Clark Medicină Clinică. Leonard Azamfirei, Anca Dana Buzoianu, Dan Ionuț Gheonea – coordonatorii ediției în limba română, Ediția a 10-a, Editura Hipocrate, București, 2021

2. Peter F. Lawrence - Chirurgie generală și specialități chirurgicale. Octavian Crețu, Viorel Jinga, Viorel Scripcariu – coordonatorii ediției în limba română, Ediția a 6-a, Editura Hipocrate, București, 2021

3. Latha Ganti, David Lebowitz, Javier Rosario, Ariel Vera: Sinopsis de medicină. Cristina Oana Mărginean, Cătălina Poiană - coordonatorii ediției în limba română, Ediția a 5-a, Editura Hipocrate, București, 2021.

Documentul cu precizările în legătură cu terminologia folosită în manualele pentru concursul de rezidențiat - domeniul medicină – poate fi descărcat de la acest link

Ministerul Sănătății va organiza o nouă sesiune de rezidențiat în luna mai 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe