Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tematica și bibliografia pentru concursul de rezidențiat din mai 2023

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 18 ianuarie 2023, ora 16:35

Ministerul Sănătății a publicat tematica și bibliografia pentru sesiunea extraordinară a concursului de intrare în rezidențiat pe loc și pe post care va avea loc în data de 14 mai.

Astfel, pe site-ul rezidentiat.ms.ro au fost publicate recent tematica și bibliografia pentru domeniul Medicină.

Rezidențiat: locurile și posturile scoase la concurs pentru sesiunea din mai 2023  

Totodată, Ministerul Sănătății a publicat și un document cu precizări în ceea ce privește tematica și bibliografia pentru concursul de rezidențiat, pentru sesiunea din mai 2023. 

rezidentiat-medicina

Bibliografia poate fi consultată la acest link

1. Adam Feather, David Randall, Mona Waterhouse: Kumar și Clark Medicină Clinică. Leonard Azamfirei, Anca Dana Buzoianu, Dan Ionuț Gheonea – coordonatorii ediției în limba română, Ediția a 10-a, Editura Hipocrate, București, 2021

2. Peter F. Lawrence - Chirurgie generală și specialități chirurgicale. Octavian Crețu, Viorel Jinga, Viorel Scripcariu – coordonatorii ediției în limba română, Ediția a 6-a, Editura Hipocrate, București, 2021

3. Latha Ganti, David Lebowitz, Javier Rosario, Ariel Vera: Sinopsis de medicină. Cristina Oana Mărginean, Cătălina Poiană - coordonatorii ediției în limba română, Ediția a 5-a, Editura Hipocrate, București, 2021.

Documentul cu precizările în legătură cu terminologia folosită în manualele pentru concursul de rezidențiat - domeniul medicină – poate fi descărcat de la acest link

Ministerul Sănătății va organiza o nouă sesiune de rezidențiat în luna mai 

Etichete: rezidentiat 2023 tematica rezidentiat bibliografie rezidentiat concursul de rezidentiat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC