Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Terapia donează Ministerului Sănătății 48.500 de cutii de Favipiravir

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 29 octombrie 2021, ora 10:19

Guvernul României a aprobat ieri un proiect de Hotărâre prin care MS va primi o donație de medicamente care vor ajunge în unitățile sanitare pentru a trata bolnavii de COVID-19.

Guvernul României a aprobat ieri, 28 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății (MS), a unei donaţii de medicamente și darea în administrare a acestora. 

favipiravir

Scopul este ca medicamentele donate să fie repartizate către unitățile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19, se arată într-un comunicat transmis de MS redacției.  

Prin acest act normativ, Ministerul Sănătății acceptă donaţia care constă în 48.500 de cutii de Favipiravir, din partea societății Terapia S.A.

Ministerului Sănătății va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.

Luna aceasta, Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

„Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul Favipiravir este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul corornavirus în prima săptămână de boală”, se arată în comunicat.

Etichete: eliberare favipiravir Favipiravir faviprivir Terapia terapia SA ministerul sanatatii donatie medicamente medicamente antivirale medicament antiviral covid medicament antiviral  antivirale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.