Newsflash
Știri

Test combinat pentru gripă și COVID-19, disponibil în România

de Dorina Novac - oct. 14 2020
Test combinat pentru gripă și COVID-19, disponibil în România

Synevo România anunță că lansează în premieră testul combinat de depistare a ARN-ului viral SARS-CoV-2 (testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19) și Influenza A/B (virusul gripal A/B).

Potrivit unui comunicta de presă, testul RT-PCR multiplex permite detectarea simultană și diferențierea virusurilor care determină boli respiratorii.

covid-test
Sursă imagine: Pixabay

Recoltarea probelor poate fi realizată în prezent în 32 de centre din rețeaua națională Synevo, amplasate în 25 de orașe, prețul acestui test fiind de 375 lei.

Similaritatea manifestărilor clinice din infecțiile virale face ca diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice să fie dificilă.

Sursa citată precizează că testarea RT-PCR multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariția infecțiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informații cheie pentru un diagnostic corect și rapid, în vederea administrării celui mai potrivit tratament.

„Ne bucurăm că am reușit să facem disponibil acest test într-un interval foarte scurt de la lansarea sa internațională, venind în sprijinul medicilor, pacienților și autorităților implicate în gestionarea pandemiei de COVID-19. Apropierea sezonului gripal va îngreuna sensibil munca medicilor, simptomatologia pentru SARS-CoV-2 și pentru virusurile gripale Influenza A și B fiind foarte apropiată”, a declarat Antoanela Curici, director medical Synevo România.

Testul poate fi realizat, la acest moment, doar cu programare online pe site-ul synevo.ro.

Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian, iar rezultatele vor fi raportate autorităților, conform legislației în vigoare pentru cele doua patologii, gripă și COVID-19.

Testul lansat de Synevo este acreditat de Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), având o acuratețe foarte ridicată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe