Newsflash
Știri

Testare concomitentă pentru COVID-19 și gripă

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - sept. 6 2020
Testare concomitentă pentru COVID-19 și gripă

Se anunță o toamnă extrem de dificilă la nivel mondial, în plină pandemie de COVID-19 debutul epidemiei de gripă putând determina un dezastru epidemiologic. În acest context CDC a dezvoltat Multiplex Assay Flu SC2 ce poate identifica atât virusul SARS-CoV-2 cât și virusurile gripale.

Testul RT-PCR pentru identificarea SARS-CoV-2 și a virusurilor gripale (Flu SC2) a fost dezvoltat de CDC (Centers for Disease and Control and Prevention) și a primit aprobarea FDA în regim de urgență.

lab-3498584_1920

Multiplex Assay poate detecta ARN-urile celor trei virusuri: SARS-CoV-2, influenza A și B. Testul este în prezent autorizat doar pentru utilizarea în SUA. Testarea prin această metodă este indicată persoanelor care prezintă simptome specifice unei infecții respiratorii acute virale, simptolomatologia COVID-19 și cea a gripei fiind similară. Prin intermediul acestuia pot fi analizate: exsudatele nazofaringiene, orofaingiene, sputa, aspirate nazale sau nazofaringiene, probe obținute în urma lavajului bronhoalveolar etc. Testarea concomitentă va oferi informații importante autorităților despre răspândirea acestora și ce metode de prevenție pot fi aplicate cât mai precoce.

De asemenea, CDC subliniază că în acest sezon vaccinarea antigripală va fi mai importantă ca niciodată și recomandă imunizarea începând cu vârsta de șase luni.

 

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe