Newsflash
Știri

Testare gratuită COVID-19, pentru cei din industria hotelieră

de Florentina Ionescu - iul. 8 2020
Testare gratuită COVID-19, pentru cei din industria hotelieră

Primul program de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 dedicat personalului din industria hotelieră din România se desfășoară în această perioadă.

Acesta este un un demers al Sistemului Medical MedLife și Răzvan Pascu. Potrivit unui comunicat remis redacției, programul se adresează exclusiv personalului din prima linie de interacțiune cu turiștii

testare covid personal industrie hoteliera

În plin sezon al vacanțelor în pandemie, Sistemul Medical MedLife, alături de Răzvan Pascu, antreprenor și consultant de marketing în domeniul turistic și hospitality, vin în sprijinul industriei hoteliere. Cum? Cu un program național de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, dedicat personalului din prima linie de interacțiune cu turiștii.

Demersul „Testează-te! Află! Protejează!” se desfășoară la nivel național și se adresează exclusiv angajaților din industria hotelieră care au contact direct cu turiștii (recepționer/ă, camerist/ă, ospătar/ ospătăriță, lucrător spa hotel etc.).

În cadrul programului, MedLife pune la dispoziție mii de teste* care detectează prezența anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus.

„După mai bine de două luni de restricții, am observat cu toții nevoia românilor de a călători, majoritatea alegând destinații turistice autohtone. Aceste lucru nu poate decât să ne bucure, însă nu trebuie să neglijăm nevoia de protecție și siguranță a angajaților din industria hotelieră, care, în ciuda contextului epidemiologic, intră zilnic în contact direct cu numeroase persoane”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

Potrivit acestuia, prin acest demers, inițiatorii lui își propun să ajute atât angajații, cât și angajatorii să își desfășoare activitatea cu încredere și responsabilitate. În acest program de testare, li se oferă posibilitatea de a afla dacă personalul din prima linie din industria hotelieră a intrat în contact cu cineva care are virusul SARS-CoV-2. 

testare medlife

„Turismul este cea mai afectată industrie în urma acestei pandemii și va continua să nu funcționeze la capacitate maximă mult timp de-acum înainte. Mă onorează acest parteneriat cu liderul pieței medicale private din România și totodată, mă bucur că cei care lucrează în industria hotelieră au acum posibilitatea de se testa gratuit pentru depistarea anticorpilor COVID-19”, a declarat Răzvan Pascu, consultant marketing în domeniul turistic și partener al acestui demers.

Rezultatele sunt confidențiale

Testele serologice pentru depistarea anticorpilor IgG presupun recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatele sunt confidențiale. Rezultatele pot fi accesate într-un interval de 24-72 ore pe site-ul www.medlife.ro,  pe baza unui cod unic.

Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă. Totodată, testarea RT-PCR în vederea diagnosticării se realizează doar la recomandarea medicului.

Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Testare gratuită

În toate clinicile și centrele de recoltare MedLife din țară, aceste teste de anticorpi specifici COVID-19  sunt gratuite. Personalul din industria hotelieră se poate testa în toate clinicile MedLife din țară, precum și în cele 147 de puncte de recoltare de la nivel național.

Pentru a beneficia de gratuitate, angajații din linia întâi trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, care să ateste că fac parte din grupul țintă.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe