Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Testare gratuită pentru hepatita C și tratament gratuit, la Suceava

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 20 februarie 2020, ora 16:18

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a intrat în programul naţional de testare gratuită şi tratament al persoanelor depistate pozitiv la hepatita C, fără interferon.

Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă, de către directorul medical al unității spitalicești, Mircea Macovei, împreună cu șefii secțiilor de Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu și Gastroenterologie, dr. Dorin Achiței.

Potrivit șefului secției de Boli Infecțioase, Monica Terteliu, toate persoanele interesate, cu vârsta de peste 40 de ani, sunt aşteptate la ambulatoriul secţiei din cadrul SJU Suceava pentru testarea gratuită, de luni până vineri între orele 8:00-15:00.

Aceasta a precizat că testul se face ușor, fiind asemănător cu cel pentru măsurarea glicemiei și că acurateţea testului este de circa 90%.

Tratamentul fără interferon este complet gratuit, pacientul nu trebuie să plătească absolut nimic. Nu există contraindicații foarte multe, de aceea orice pacient infectat poate primi tratament antiviral model cu o rată de vindecare până la 99%, chiar şi în cazul unor pacienţi cu forme avansate de boală sau cu vârste de peste 80 de ani”, a declarat şeful Secţiei de Gastroenterologie, Dorin Achiţei.

Șeful Secţiei de Gastroenterologie a menționat că tratamentul este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate, iar firmele de medicamente își primesc banii dacă tratamentul duce la vindecarea pacientului, scrie Agerpres.

Testarea a început de o săptămână, până acum fiind testat personalul medical. 

Etichete: hepatita C testare gratuită glicemie tratamentul fără interferon

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC