Newsflash
Știri

Testare gratuită pentru hepatita C și tratament gratuit, la Suceava

de Dorina Novac - feb. 20 2020
Testare gratuită pentru hepatita C și tratament gratuit, la Suceava

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a intrat în programul naţional de testare gratuită şi tratament al persoanelor depistate pozitiv la hepatita C, fără interferon.

Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă, de către directorul medical al unității spitalicești, Mircea Macovei, împreună cu șefii secțiilor de Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu și Gastroenterologie, dr. Dorin Achiței.

Potrivit șefului secției de Boli Infecțioase, Monica Terteliu, toate persoanele interesate, cu vârsta de peste 40 de ani, sunt aşteptate la ambulatoriul secţiei din cadrul SJU Suceava pentru testarea gratuită, de luni până vineri între orele 8:00-15:00.

Aceasta a precizat că testul se face ușor, fiind asemănător cu cel pentru măsurarea glicemiei și că acurateţea testului este de circa 90%.

Tratamentul fără interferon este complet gratuit, pacientul nu trebuie să plătească absolut nimic. Nu există contraindicații foarte multe, de aceea orice pacient infectat poate primi tratament antiviral model cu o rată de vindecare până la 99%, chiar şi în cazul unor pacienţi cu forme avansate de boală sau cu vârste de peste 80 de ani”, a declarat şeful Secţiei de Gastroenterologie, Dorin Achiţei.

Șeful Secţiei de Gastroenterologie a menționat că tratamentul este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate, iar firmele de medicamente își primesc banii dacă tratamentul duce la vindecarea pacientului, scrie Agerpres.

Testarea a început de o săptămână, până acum fiind testat personalul medical. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe