Newsflash
Știri

Testare la cerere pentru COVID-19 în două clinici membre AMI

de Florentina Ionescu - mai 18 2020
Testare la cerere pentru COVID-19 în două clinici membre AMI

Asociația Medicilor Independenți (AMI) anunță că în două clinici membre se poate efectua testarea la cerere pentru a se depista infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care doresc să își testeze statusul imunologic sau infecțios pentru COVID-19, clinicile Intermedicas Concierge Medical și Policlinica Sala Palatului (membre ale AMI) încep de astăzi, 18 mai, testarea COVID-19 la cerere, contra cost.

testari covid clinicile AMI

Testarea se efectuează în ambulatoriu și este adresată persoanelor care nu prezintă simptomatologie sugestivă de infecție cu noul coronavirus, adică cei care nu au simptome de COVID-19.

Testele se pot face și la sediile companiilor

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, pentru companiile care doresc testarea angajaților, se poate organiza recoltare de probe la sediul companiei, pentru un număr mai mare de zece persoane. Costul pentru un test PCR este de 350 lei, iar cel pentru anticorpi este 250 lei. Persoanele interesate pot obține mai multe informații telefonic, la numărul 021 222 1370.

Doar pe bază de programare

Testele PCR (adică testele care determină diagnosticul de boală, de COVID-19) sunt prelucrate de către laboratorul Personal Genetics, tot o clinică membră a AMI, o comunitate de clinici și cabinete medicale private, conduse de medici independenți, care are ca scop îngrijirea integrată a pacientului. Important de știut: testarea se face doar în baza unei programări. De asemenea, recoltarea se poate realiza doar în condițiile în care pacienții nu prezintă simptome sugestive de COVID-19.

În cazul în care sunt prezente simptome, acestora li se va recomanda o consultație online cu unul dintre concierge doctorii din cadrul clinicii Intermedicas.

În cazul unui rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, pacientul va fi contactat de către un medic și va fi ajutat să gestioneze această situație. Rezultatele testelor sunt gata în una până la trei zile lucrătoare și vor fi trimise pe e-mail.

Pe lângă teste PCR, în aceste clinici pot fi efectuate și testele serologice, adică cele care depistează anticorpii (deci nu prezența virusului SARS-CoV-2).


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe