Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Timiș: conferință despre imunoterapia cancerului, cu specialiști din întreaga lume

Viața Medicală
L. Budin marţi, 21 iunie 2022, ora 16:35

Imunoterapia cancerului va fi tema dezbătută de specialiști din ţară şi din străinătate, la cea de-a V-a conferinţă OncoHelp Winter School - GOES SUMMER AGAIN! (30 iunie - 3 iulie, Timişoara).

Evenimentul va reuni specialişti în oncologie, radioterapie, statistică medicală, hematologie şi imagistică, imformează Agerpres.

conferinta_oncohelp

Preşedintele Asociaţiei OncoHelp, Şerban Negru, organizatorul evenimentului, a spus că în cadrul conferinţei vor fi abordate subiecte ce ţin de noutăţile terapeutice în diferitele localizări tumorale, de la cancerele de sân la cele urologice, digestive, pulmonare sau ginecologice. De asemenea, vor fi prezentate cazuri clinice şi se va discuta despre cele mai noi tehnici de abordare a imunoterapiei, despre biomarkeri şi mecanismele de rezistenţă la imunoterapie.

Am reuşit să aducem specialişti în oncologie din întreaga lume, care să participe la cel mai important eveniment de acest fel din ţară. Imunoterapia şi terapia personalizată sunt considerate «tratamentele vedetă» în lupta împotriva unei maladii care face anual peste 50.000 de victime în România. Cu ajutorul imunoterapiei, organismul este învăţat să lupte singur împotriva celulelor canceroase, să se apere de ele. Acest tratament îi arată sistemului imunitar al unui pacient oncologic cum să intervină pentru a contracara acţiunea agresivă a tumorilor maligne. Este un domeniu inovator în care, în permanenţă, apar noi informaţii, noi abordări medicale, noi medicamente şi tratamente”, a spus dr. Şerban Negru.

Printre participanţii la conferinţă se numără personalităţi medicale din Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada şi Italia, care vor susţine diferite lucrări şi vor prezenta cazuistică din domeniul imunoterapiei.

Managerul Asociaţiei OncoHelp, dr. Valeriu Boruga, adaugă că unul dintre rolurile asumate de asociaţie este reprezentat de implicarea în educaţia medicală continuă a personalului medical.

Acordăm o mare atenţie activităţii de educare a viitorilor medici şi în mod special a viitorilor specialişti în oncologie. Sute de studenţi şi medici rezidenţi participă la cursuri şi seminarii organizate în cadrul Asociaţiei OncoHelp de colegii noştri implicaţi în activitatea didactică la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara. Pe lângă partea teoretică, medicii rezidenţi efectuează în cadrul spitalului şi stagiile de pregătire practică. Nivelul ştiinţific ridicat al subiectelor abordate în cadrul Conferinţei Imunoterapia Cancerului reprezintă principalul motiv pentru care Colegiul Medicilor din România a creditat cu un număr mare de puncte Educaţie medicală continuă”, a precizat dr. Valeriu Boruga.

În cadrul evenimentului vor avea loc şi trei sesiuni dedicate tinerilor medici - de imagistică, de hematologie şi de statistică medicală.

ASSMB susține revendicările SANITAS pentru salarizarea corectă a personalului TESA

Activitatea medicilor cu cabinete proprii, recunoscută ca vechime în muncă

Etichete: asociatia oncohelp imunoterapia cancerului conferinta internationala specialisti din lume

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.