Newsflash
Știri

Timișoara: Personalul medical de la OncoHelp a donat peste 35 de litri de sânge

de Dorina Novac - ian. 24 2023
Timișoara: Personalul medical de la OncoHelp a donat peste 35 de litri de sânge

Aproape 80 de medici, asistente medicale și infirmiere din cadrul Asociației OncoHelp din Timișoara au donat peste 35 de litri de sânge, în cadrul unei campanii de donare.

personal medical timis

„Peste 35 de litri de sânge sau necesarul pacienților noștri pe o perioada de aproape trei săptămâni. Acesta este bilanțul acțiunii de donare de sânge la care au luat parte medicii, asistentele și infirmierele din cadrul Asociației OncoHelp - Centrul de Oncologie OncoHelp”, au precizat reprezentanții Asociației OncoHelp.

Citește și: Peste 100 de intervenţii de toracocenteză, realizate la Oncohelp Timișoara

Astfel, potrivit sursei citate, timp de două zile, una dintre încăperile spitalului universitar OncoHelp s-a transformat într-un centru de recoltare. Acțiunea a fost organizată împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara.

„Majoritatea pacientilor oncologici au nevoie, într-un anumit moment al tratamentului, de transfuzii de sânge pentru restabilirea volumului si compoziției sanguine necesare continuării tratamentului specific. Din păcate, numărul celor care se îndreaptă spre centrele de recoltare este din ce în ce mai mic, statisticile arătând că doar doi la sută din populația țării donează sânge. De aceea, am decis ca în fiecare an să organizăm cel puțin o campanie internă prin care să contribuim la nevoia de sânge a celor aflați în suferință. Peste 80 de colegi din cadrul asociației au decis sa sprijine acest proiect si s-au prezentat pentru a dona”, a precizat dr. Valeriu Boruga, manager Asociația OncoHelp - Centrul de Oncologie OncoHelp.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe