Newsflash
Știri

Timișoara: spitalul modular COVID-19 a fost redeschis

de L. Budin - aug. 25 2021
Timișoara: spitalul modular COVID-19 a fost redeschis

S-a redeschis Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Timişoara, amplasat pe Stadionul CFR din municipiu, care funcţionează ca secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”.

Se asigură astfel asistenţă medicală şi tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, prefectul județului Timiş, Zoltan Nemeth.

smiit-tm2
Sursă foto: Facebook Zoltan Nemeth

 

În contextul creșterii constante a numărului de cazuri și a numărului de persoane ce necesită spitalizare, s-a procedat la reoperaționalizarea acestui spital modular”, a spus prefectul.

Au fost operaționalizate 10 paturi în cadrul secției ATI și 10 paturi paturi non-ATI în secția infecțioase. La nevoie, pot să fie operaționalizate toate cele 54 de paturi non-ATI existente, a mai precizat prefectul.

Reamintesc faptul că acest proiect local, Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament (secție externă de infecțioase a Spitalului Militar Timișoara) a fost un efort comun al Ministerului Apărării Naționale, care a realizat achiziția cortului olandez, containerelor, aparaturii medicale și non-medicale, al Primăriei Municipiului Timișoara (care a sprijinit și prin intermediul SDM la conturarea drumurilor asfaltate), al Aquatim SA care a realizat rețelele de apă și canal și al ENEL care realizat conexiunile din punct de vedere electric”, a subliniat Zoltan Nemeth

În cadrul SMMIT funcționează în continuare și un centru de vaccinare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe