Newsflash
Știri

Toamnă muzicală în Cluj-Napoca

de Demostene ŞOFRON - aug. 26 2022
Toamnă muzicală în Cluj-Napoca

La începutul lunii septembrie (1-4), orașul Cluj-Napoca devine capitala chitarei clasice, dar și a jazzului, ambele festivaluri marcând ediţii aniversare.

Ajuns la cea de-a zecea ediţie, festivalul Jazz in the Park propune cinci scene de concert – dintre care una dedicată DJ-ilor –, pe care vor evolua nu mai puţin de 42 de trupe (16 de peste hotare; 26 din România). Un număr record de invitaţi cu diferite abordări muzicale – un melanj de stiluri: jazz clasic, jazz-rock-hip-hop, modern jazz etc.

Din România au confirmat prezenţa, între alţii, Mircea Tiberian Trio (într-o formulă nouă de data aceasta), Elena Mîndru Quartet (Elena Mîndru este absolventă a Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, iar în prezent este doctorandă în cadrul Academiei Sibelius de la Helsinki), Bogdan Vaida (pianist), Teodora Enache Brody (foto) (o prezenţă constantă în festivalul clujean) și Luiza Zan Trio.

Teodora Enache

De peste hotare reţin atenţia, între alţii, Erik Amadou Bagayoko & Mariam Doumbia (un duo de nevăzători nominalizat la Premiile Grammy), Guts (Franţa; un portofoliu muzical divers, în care își dau mâna, într-un show de sunet și culoare, influenţele electro-funk, space-jazz, Afro-disco, Afro-tropical), Skalpel (Polonia; duo format în 1998, în care tradiţia jazzului se întâlnește cu soundul contemporan digital) și Asaf Avidan (Israel; reprezentant al noului val; un one-man show, o „mie” de nuanţe care aparţin unei singure voci capabile să varieze de la falset la bariton, cu ancorare în tonul vocal androgin al solistului).

Citiți și: Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania la 20 de ani

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe