Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Toate examenele de la UMF „Iuliu Hațieganu”, susținute online

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 7 mai 2020, ora 10:32

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a anunțat astăzi că organizează online toate examenele studenţilor.

Reprezentanții instituției spun că au identificat soluţii pentru ca întrega activitate didactică să se desfăşoare în mediul online încă de la începutul lunii martie, reuşind astfel să asigure continuitatea formării tuturor celor peste 7.000 de studenţi în cele mai bune condiții.

examene online studenti medicina

În conformitate cu ultimele decizii ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în şedinţa din 30 aprilie 2020 a Senatului universităţii au fost adoptate mai multe proceduri care permit multiple metode de examinare online, se precizează într-un comunicat de presă al universității.

Astfel, vor fi susţinute online toate examenele studenţilor din ciclul de licenţă şi de master, atât sesiunea aferentă semestrului II, cât şi cea de reexaminare. Examenul de licență, sesiunea septembrie 2020, se va putea de asemenea desfășura online, dacă situația epidemiologică o va impune, potrivit aceluiași document.

Examinare de tip hands on

Studenţii îşi vor susţine examenele oral, pe platforma Microsoft Teams. Le vor fi evaluate atât cunoştinţele teoretice, cât şi cele practice. La disciplinele clinice se va folosi examenul clinic obiectiv structurat (OSCE – Objective Structured Clinical Examination), o examinare de tip hands on, utilizată frecvent în medicină, mai ales în țările occidentale, pentru a testa competențele și abilitățile clinice ale candidaților.

Metoda aceasta a fost implementată în premieră la noi în ţară de Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” încă de acum doi ani, în scopul standardizării și asigurării transparenței evaluării studenților și rezidenților.

În perioada imediat următoare, noul sistem de evaluare online va fi definitivat și testat, fiecare student va trece printr-o simulare de examen, toate cadrele didactice având la rândul lor posibilitatea de a experimenta o astfel de examinare înainte de începerea propriu-zisă a sesiunii.

UMF „Iuliu Haţieganu” este pregătită să finalizeze anul universitar în sistem online şi depune toate eforturile pentru ca parcursul profesional al cadrelor didactice şi studenţilor să nu fie afectat de noua situaţie, spun reprezentanții săi.

În acest sens, în perioada următoare se vor desfăşura online şi activităţile didactice pentru ciclul de doctorat, precum şi susţinerea tezelor de doctorat.

Totodată, concursurile pentru ocuparea posturilor didactice, examenele de promovare în cariera didactică și obținerea atestatului de abilitare pentru cooptarea în Școala Doctorală a universității se vor organiza tot în mediul/spaţiul virtual.

„Apreciez efortul și dăruirea tuturor cadrelor didactice ale universităţii, care s-au adaptat extrem de eficient și rapid la noua situație, precum și cel al studenților, care au înțeles și au acceptat acest demers. Am reușit, într-un timp foarte scurt, să implementăm cea mai eficientă platformă online, astfel încât toate cursurile şi examenele să se desfășoare în condiții foarte bune. Sunt paşi importanţi făcuţi înspre viziunea noastră de examinări viitoare standardizate în cadrul UMF „Iuliu Haţieganu”, așa cum se practică la universitățile prestigioase din lum”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca UMF „Iuliu Hațieganu” Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca examen de admitere examen de rezidentiat examene online platforma online online

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.