Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Toate locurile de la unitatea mobilă ATI, instalată la SJU Pitești, ocupate

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 10 august 2020, ora 10:36

Toate cele 12 paturi ale unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti sunt ocupate.

Potrivit reprezentanților unității medicale, pe data de 5 august, 4 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus au ajuns să fie tratați în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești.

unitate ATI pitesti
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență Pitești/Facebook

 

„Azi, Unitatea funcționează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate. În Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Pitești, 13 din cele 15 paturi disponibile sunt ocupate”, se arată într-o informare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

Sursa citată precizează că cele 25 de paturi de terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, 17 dintre bolnavi fiind ventilați mecanic.

Citește și: O unitate mobilă ATI cu 12 paturi, instalată la SJU Pitești

Unitatea mobilă de terapie intensivă, amplasată în curtea SJU Piteşti, a devenit funcţională pe data de 31 iulie, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare și a primit avizul de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Construită pe structura unui tir, aceasta este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică.

Etichete: ATI unitate mobilă terapie intensiva virusul SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC