Newsflash
Știri

Toleranţă, da - violenţă, nu!

de Constanţa MARINESCU - dec. 13 2011
Toleranţă, da - violenţă, nu!

   În rubricile deja cunoscute de cititorii revistei VIAŢĂ+SĂNĂTATE, în numărul de curând primit la redacţie (11/2011), întâlnim subiecte „de sezon“ cum ar fi „Infecţiile respiratorii“, un articol semnat de dr. Cristina Anca Dăscălescu, în care sunt prezentate respectivele afecţiuni mai ales vizavi de sănătatea copilului mic. Afecţiunile respiratorii, cum ar fi infecţiile acute ale traheei şi ale laringelui, pot să pună viaţa copilului în pericol, de aceea recomandarea doamnei doctor este „ca, la debutul primelor simptome, să mergeţi imediat la medicul specialist în medicină de familie sau la pediatru, pentru a evita şi a limita cât mai mult posibil, apariţia complicaţiilor“. Continuă, la rubrica Vârstele creierului, informaţiile despre boala Parkinson. De această dată, dl dr. Emil Rădulescu se referă la stabilirea diagnosticului precoce şi la tratament, deşi „ar mai fi nevoie de câţiva paşi, deoarece, la aproape 200 de ani de la prima descriere a bolii, nu avem niciun medicament care să oprească evoluţia ei“. Luna noiembrie este bogată în evenimente medicale, ce sunt înscrise în calendarul OMS. Şi în revistă se acordă o atenţie deosebită zilelor mondiale ale: toleranţei şi împotriva violenţei asupra femeii. Două articole de fond, „Toleranţa – lege fundamentală a fiinţei umane“ (dr. Valeriu Gheorghiţă) şi „Violenţa în familie – femeia ca victimă“ (dr. Valentina Dan) dezvoltă subiectele şi ne îndeamnă la a refleca asupra comportamentelor noastre în ce priveşte promovarea toleranţei în societatea din care facem parte, precum şi dezavuarea oricărei forme de agresiune. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe