Newsflash
Știri

Tot mai multe persoane care au avut COVID dezvoltă alergii

de Dorina Novac - apr. 14 2022
Tot mai multe persoane care au avut COVID dezvoltă alergii

Tot mai multe persoane care au avut COVID-19 dezvoltă alergii, chiar dacă nu au în istoric sensibilitate la polen sau alte substanţe. Aceasta este constatarea medicilor arădeni.

Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad constată că tot mai multe persoane care au avut COVID-19 dezvoltă alergii, chiar dacă nu au în istoric sensibilitate la polen sau alte substanţe, iar numărul celor care se prezintă la specialişti este mai mare decât în anii anteriori, scrie Agerpres.

SCJU Arad

Camelia Ciacli, specialist în alergologie-imunologie clinică în cadrul SCJU Arad, a declarat, miercuri, că în ultimele săptămâni foarte mulţi pacienţi alergici ajung la cabinetul specializat al spitalului.

„Această perioadă înseamnă o adresabilitate crescută a pacienţilor cu afecţiuni alergice. Pe lângă pacienţii care se cunosc cu afecţiune alergică de mai mulţi ani, apar tot mai multe cazuri de pacienţi la vârste mai înaintate cu afecţiuni clar documentate de etiologie alergică (...) Am observat că pacienţi care au prezentat infecţie cu SARS-CoV-2, fără antecedente patologice alergice, au dezvoltat anumite sensibilizări alergice într-un număr destul de mare”, a spus dr. Camelia Ciacli.

Medicul a precizat că există studii recente care demonstrează că afecţiunea alergică duce la scăderea calităţii vieţii asemănător bolilor cardio-vasculare sau diabetului zaharat.

Specialiştii SCJU Arad spun că boala alergică la debut poate fi confundată frecvent cu viroze.

„Pacienţii prezintă de cele mai multe ori strănut în salbe, rinoree apoasă, nas înfundat, prurit nazal, prurit ocular, tuse seacă iritativă. Orice simptome care persistă mai mult de cinci-şapte zile pun problema unui diagnostic diferenţial cu o boală alergică la debut. Există nenumărate cazuri în care boala se agravează şi poate să apară o criză de astm”, a adăugat Camelia Ciacli.

În ultima lună, la Spitalul Judeţean Arad au ajuns aproximativ 100 de pacienţi cu afecţiuni cauzate de alergii. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe