Newsflash
Știri

Transplant organe şi cornee la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi

de Florentina Ionescu - dec. 8 2020
Transplant organe şi cornee la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi

Agenția Națională de Transplant a anunțat că o familie din Vrancea a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi pentru a dărui o şansă la viaţă altor semeni în luna cadourilor.

În urma gestului altruist al unei familii din Vrancea, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, alte cinci destine au fost schimbate în bine, în urma intervenţiilor de transplant de organe şi de cornee, se arată pe pagina oficială a Agenției Naționale de Transplant (ANT).

pacienti boli hepatice

Potrivit anunțului făcut în această dimineață, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare de organe şi ţesuturi, prin bunăvoinţa familiei unui pacient, aflat în moarte cerebrală. Decizia de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, care trebuie luată într-un astfel de moment, este una foarte grea şi încărcată de emoţii puternice, spun reprezentanții unității.

„Cu profesionalism şi mult efort, echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi (Dr. Ecaterina Olaru şi Dr. Anca Rotaru), alături de coordonatorul regional de transplant, Dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi. În condiţiile foarte dificile datorate contextului epidemiologic, dedicarea şi efortul echipelor medicale implicate, de la donare la transplant, demonstrează, prin rezultate că transplantul este intervenţia salvatoare de vieţi realizată la cel mai înalt grad de profesionalism şi responsabilitate”, spun reprezentanții ANT.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf Spiridon” , pentru ficat şi cornee, şi ale Spitalului Clinic Dr. C I Parhon, Iasi, pentru rinchi. Astfel, un pacient aflat în stare critică a primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa de profesionişti a Centrului de Transplant Hepatic Fundeni.

Alţi doi pacienţi, de 46 de ani, respectiv de 47 de ani, aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare vor întâmpina cu bucurie şi recunoştinţă Crăciunul datorită intrevenţiilor de transplant renal realizate de echipa Spitalului Clinic „Dr. C.I.Parhon” Iaşi. Doi oameni îşi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee realizate la Spitalul Spiridon Iaşi, potrivit sursei citate.

„Respect şi recunoştinţă tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă permanent între suferinţă şi speranţă. Apreciem, mai mult ca oricând, efortul acestor oameni, profesionalismul şi dedicarea cu care îşi fac datoria în aceste zile atât de dificile”, conchid reprezentanții ANT.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe