Newsflash
Știri

Transplant renal de la soţie la soţ, la Spitalul Parhon din Iaşi

de Dorina Novac - oct. 12 2022
Transplant renal de la soţie la soţ, la Spitalul Parhon din Iaşi

O echipă de medici de la Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr C.I. Parhon” din Iaşi a efectuat o intervenţie în timpul căreia au transplantat un rinichi de la soţie la soţ.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr C. I. Parhon” din Iaşi, dr. Ionuţ Nistor, a declarat că beneficiarul este un bărbat de 47 de ani din judeţul Neamţ, un pacient cunoscut cu boală polichistică renală, o boală genetică, acesta fiind şi motivul pentru care nu s-au găsit donatori compatibili în familia sa, scrie Agerpres.

Parhon Iasi

„Din fericire, şansa lui a fost compatibilitatea bună cu soţia, un lucru inedit, dar care nu se întâmplă pentru prima dată la noi. Prima condiţie în astfel de cazuri este compatibilitatea legată de grupul sanguin, iar ulterior este compatibilitatea imunologică, care în cazul acestui cuplu s-a dovedit la un nivel acceptabil pentru a putea să meargă mai departe cu intervenţia”, a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”.

Citește și: Iași: cinci transplanturi renale în șapte zile la Spitalul Clinic Parhon

Potrivit sursei citate, bărbatul se recuperează acum în Compartimentul de Transplant Renal, starea sa fiind una bună.

„Se află sub supravegherea echipei conduse de prof dr Adrian Covic. Este al 45-lea transplant efectuat în Compartimentul de Transplant Renal al unităţii medicale anul acesta, fiind cel mai mare număr de intervenţii realizate într-un an din istoria centrului”, a mai precizat dr. Ionuţ Nistor. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe