Newsflash
Știri

Transport gratuit la spital pentru pacienții cronici

de Dr. Laura Davidescu - apr. 16 2020
Transport gratuit la spital pentru pacienții cronici

De luni, 20 aprilie, bolnavii cronici pot comanda un taxi gratuit pentru a ajunge în siguranță la tratamente la spital, în cadrul unei campanii caritabile inițiate de Roche România, Asociația Pacienților cu Boli Cronice din România (APCR) și Uber.

Începând de luni, 20 aprilie, prin inițiativa #prioritatepentrusanatate se va asigura transport gratuit, către și de la 32 de spitale din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara pentru pacienții cu diferite afecțiuni cronice, precum cei oncologici, hemofilici, suferinzi de scleroză multiplă sau fibroză pulmonară și care au nevoie de tratatament în spital și pe perioada stării de urgență. Serviciul nu este disponibil în afara localităților. Prețul curselor este acoperit în procent de 75% de către Roche România, iar Uber completează restul de 25%. acoperă costul curselor, iar Uber România contribuie cu 25% din valoarea acestora.

Cum comanzi un Uber gratuit pentru transport la și de la spital

Pasul 1 - instalarea aplicației Uber pe smartphone.

Pasul 2 - telefonarea la numărul 0212530591, pentru detalii, de luni până vineri, de la 9 la 16. Serviciul este oferit exclusiv pacienților care au programare la tratament sau au o urgență medicală.

Pasul 3 - primiți voucherul sub forma unui link. După ce voucherul este înregistrat în aplicație, comandați mașina în mod obișnuit.

prioritatepentrusanatate-APCR-ROCHE-UBER-1200x993Lista spitalelor din cadrul programului, mai multe detalii despre această inițiativă, pașii pentru accesarea serviciului, dar și alte informații utile pacienților în această perioadă sunt disponibile pe pagina de Facebook a Alianței Pacienților Cronici din România sau pe www.aliantapacientilor.ro  și pe www.i-pacient.ro.

ETICHETEroche

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe