Newsflash
Știri

Transportul unor colete cu măști chirurgicale, oprit de polițiștii de frontieră din Cluj - Reacția Ambasadei Italiei

de Florentina Ionescu - mar. 19 2020
Transportul unor colete cu măști chirurgicale, oprit de polițiștii de frontieră din Cluj - Reacția Ambasadei Italiei

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat miercuri că polițiștii au oprit transportul unor colete în care se aflau costume de protecție medicală și alte echipamente medicale de protecție. Astăzi, Ambasada Italiei a dat un comunicat de presă, ca reacție a acestui lucru.

UPDATE 19 martie

Cu privire la informațiile vehiculate în presă conform cărora România ar fi blocat un transport de măști de protecție destinat Italiei,  Ambasada Italiei la București a dat publicității un comunicat de presă:

Referitor la informaţiile apărute în articolul “Italia acuză România de practici incorecte pentru că i-a blocat un transport de măști de protecție” Ambasada Italiei în România, confirmând că iniţiativele contrarii dreptului internaţional vor fi denunţate oriunde vor avea loc, precizează că nicio activitate atribuibilă statului român nu a făcut obiectul vreunei plângeri sau condamnări, nici măcar morale. Din contră, suntem siguri de colaborarea autorităţilor române în urmărirea eventualelor operaţiuni ilegale comise de oricine pe teritoriul său şi le mulţumim pentru aceasta.

masca unica folosinta

În urma sesizării, precizează GCS, polițiștilor de frontieră din aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din 11.03.2020, Direcția de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, precizează GCS.

Aceste colete, spun autoritățile, urmau sa fie expediate în Italia și conțineau 10.000 măști chirurgicale, 17.000 măști menaj, 400 măști de unică folosință, 45 de costume de protecție medicală, 400 de botoși protecție încălțăminte.

Până în prezent, prin structurile MAI, în țara noastră au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe