Newsflash
Știri

Tratament de ultimă generaţie pentru cancerul de sân, la SJU Suceava

de Dorina Novac - mar. 17 2022
Tratament de ultimă generaţie pentru cancerul de sân, la SJU Suceava

Pacientele Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava diagnosticate cu cancer mamar beneficiază în prezent de tratament multidisciplinar de ultimă generaţie atât pe plan oncologic, cât şi chirurgical.

Dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Suceava, a precizat miercuri, 16 martie, că este vorba despre stabilirea diagnosticului prin core-biopsy simplă sau ecoghidată, proceduri minim invazive, posibilitatea tehnicii ganglionului-santinelă prin noul serviciu de medicina nucleară, dar şi tratamente oncologice inovatoare şi intervenţii chirurgicale complexe la nivelul glandei mamare.

SJU Suceava
Sursă imagine: suceava.media // Facebook

Pentru pacientele cu cancer de sân primar, cu risc înalt, în momentul de faţă există o oportunitate privind posibilitatea de a primi tratament imunooncologic preoperator, în asociere cu chimioterapie neoadjuvanta şi postoperator cu terapie endocrină adjuvantă, scrie Agerpres.

Potrivit dr. Dan Teodorovici, în prezent se află în derulare un studiu pe această categorie de pacienţi, avizat favorabil de Comisia Naţională de Bioetică a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, iar rezultatele preliminare sunt foarte încurajatoare, constatându-se un răspuns foarte bun şi dispariţia cvasicompletă a celulelor tumorale la două paciente.

Se estimează că un număr de aproximativ 1.200 de paciente la nivel global vor participa la acest studiu şi aproximativ 30 dintre acestea în România, iar o parte dintre acestea sunt la Suceava.

Din echipa multidisciplinară fac parte dr. Motan Doina (oncologie), dr. Găinaru Bogdan, dr. Leneschi Lucian (chirurgie generală), dr. Lulciuc Cătălin (radiologie intervenţională), dr. Botezan Andreea, dr. Pascal Alexandrina, dr. Mireanu Luminiţa, dr. Ionaşcu Georgiana (anatomie patologică).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe