Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tratament la domiciliu pentru hemofilici

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 20 aprilie 2018
    Reprezentanții Asociației Naționale a Hemofilicilor din România (ANHR) și ai Asociației Române de Hemofilie au declarat că vor continua campania „Misiunea: Zero Sângerări”, începută în urmă cu un an, astfel încât cei implicați în managementul hemofiliei să mențină efortul comun și să-și asume sarcini specifice și precise. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, la București, la 16 aprilie, cu ocazia marcării Zilei mondiale a Hemofiliei 2018. În România, tratamentul pentru persoanele diagnosticate cu hemofilie este asigurat prin programul național de profil, a declarat Răzvan Vulcănescu, președintele CNAS. Programul prevede asigurarea, în spital şi în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis, a medicamentelor specifice pentru prevenția și tratamentul accidentelor hemoragice ale bolnavilor cu hemofilie congenitală (hemofilia A şi B, boala von Willebrand) şi hemofilie dobândită. Oana Costan, directorul de programe curative al CNAS, spune că bugetul alocat tratamentului pentru hemofilie a crescut de la aproximativ 30 de milioane de lei în 2013 la peste 179 de milioane lei anul acesta. Aceasta a subliniat importanța educării pacienţilor, pentru a înțelege rolul acestei profilaxii. Nicolae Oniga, președintele ANHR, spune că următorii pași care trebuie făcuţi în atingerea ţintei campaniei sunt instituirea tratamentului la domiciliu și crearea registrului național al pacienților hemofilici.
În ţara noastră, în anul 2017 erau înregistrați 1.354 de pacienți cu hemofilie, dintre care 450 sunt copii. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.